Zanimivosti

Evropsko prvenstvo v raftingu na Straži vabi

nn
16. 5. 2016, 10.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenija bo letos gostila evropsko prvenstvo v raftingu. Da se bo veliki dogodek zgodil v Straži pri Novem mestu, gredo zasluge Rafting klubu Gimpex, katerega veslači sodijo v sam vrh v svetovnem merilu.

Več informacij na www.erc2016.si.

Med 16. in 22. majem se bodo tako na Savi v Tacnu in na reki Krki od Zagradca za naslove evropskih prvakov pomerili tekmovalci iz najmanj trinajstih evropskih držav. Ob tekmovanjih se obetajo tudi zanimive turistične prireditve, od pokušin lokalnih dobrot do nastopov glasbenih skupin, zato je evropsko prvenstvo v raftingu zagotovo sijajna priložnost tudi za atraktiven družinski oddih.

»Urejanje kampa, ki bo omogočal nastanitev 350 udeležencev, je v zaključni fazi,« je povedal Dušan Krštinc, župan občine Straža, »za obiskovalce bodo tudi organizirana parkirišča na prizoriščih in v športnem parku Breza, avtobusni prevozi ter gostinska ponudba, zato vsi skupaj prav lepo vabljeni!«

Še posebej lepo vabljeni na slavnostno otvoritev, ki jo bo povezoval aktualovec Klemen Bunderla, v ponedeljek, 16. maja, ob 19.30, in na zaključno prireditev s podelitvijo odličij z zabavnim programom – v soboto, 21. maja, ob 19. uri.

Tjaša Brsan
Policisti za neznanim storilcem še poizvedujejo (fotografija je arhviska).