Zahteva kompenzacijo

Delodajalca toži, ker se je dolgočasil na delovnem mestu

J.P.
6. 5. 2016, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Medtem ko se večina zaposlenih pritožuje zaradi prevelikega števila zadolžitev, se je našel moški, ki svojega delodajalca toži, ker da ni imel dovolj dela.

Tako se je dolgočasil, da zahteva kompenzacijo.

Francoz se je kot menedžer v podjetju, ki se bavi s parfumi, med leti 2010 in 2014 menda na smrt dolgočasil. Zato v zameno zahteva kar 360.000 evrov.

Celo epileptični napad

Njegove zadolžitve naj bi bile povsem drugačne od tistih, ki naj bi jih prvotno opravljal, zaradi česar je Frederic Desnard postal hudo depresiven. Trdi tudi, da je zaradi pomanjkanja stimulacije na delovnem mestu nekoč med vožnjo dobil celo epileptični napad in da ga je bilo sram prejemati plačo za prazen nič. Po sedmih mesecih, ko ni prihajal na delo, ga je podjetje Interparfums septembra 2014 odpustilo.

Jean-Philippe Benissan, odvetnik omenjenega podjetja, pa je je razkril, da se Desnard v času, ki ga je preživel v podjetju, nikoli ni pritožil, da mu je dolgčas. Ravno nasprotno – zaradi izčrpanosti je odšel na bolniško. »Če ne imel nobenega dela, zakaj ga je podjetje obdržalo?« se je vprašal odvetnik. »In če res ni imel dela, zakaj tega ni omenil?«

Zdolgočasenost

V tožbi navedena 'zdolgočasenost' je termin, ki ga v francoski zakonodaji ni mogoče najti. Vseeno pa so tamkajšnja višja sodišča obravnavala 244 primerov delavcev, ki so bili namerno potisnjeni na stranske tire, kar naj bi bilo primerljivo z moralnim nadlegovanjem. Kar pomeni, da bi Desnard kaj lahko dobil zahtevano kompenzacijo.