Zanimivosti

Zanimivo, kako se je lotil operaterja

M.J.
3. 2. 2016, 11.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nezadovoljni uporabnik Comcasta je sprogramiral Raspberry Pi tako, da mu avtomatsko objavlja tvite, čim hitrost interneta občutno pade. Kot pravi, pričakuje hitrost, za katero plačuje.

Arhiv Svet24

Vse je lepo in prav, ko nam internetni ponudnik nudi dogovorjeno hitrost interneta ali še celo višjo, kot zanjo plačujemo. No, stvari pa postanejo frustrirajoče, če je hitrost internetne povezave občutno nižja od dogovorjene.

Zaradi tega je nezadovoljni uporabnik Comcasta v ZDA sprogramiral mali računalnik Raspberry Pi, tako da Comcastu avtomatsko pošilja sporočila preko Twitterja, če je hitrost interneta občutno nižja od reklamirane.

Reddit

AlekseyP je na Redditu zapisal, da plačuje za internetno hitrost 150/10 Mbps in da njegov Raspberry Pi vsako uro izmeri hitrost interneta in beleži podatke. Če hitrost pade pod 50 Mbps, računalnik sam pošlje pritožbo internetnemu ponudniku. »Vem, da se večina ne bi pritoževala nad hitrostjo 50 Mbps, toda če plačujem za več, zakaj bi se moral zadovoljiti z manj,« je zapisal Aleksey. Najpočasnejša je bila internetna povezava okoli novega leta.