Zanimivosti

VIDEO: Prepričana je, da je mačka, ujeta v napačnem telesu

J.P.
2. 2. 2016, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Psiholog ji je sicer dejal, da gre le za fazo, ki jo lahko preraste, a Nano je odločena, da bo celo življenje ostala mačka.

Zajem zaslonske slike
Kot mačke tudi ona menda sovraži vodo, komunicira pa lahko kar z mijavkanjem.

Norvežanka trdi, da se je pri 16 letih prvič zavedla, da je mačka, ujeta v človeškem telesu. Od takrat je njeno obnašanje, kot pravi, vedno bolj mačje.

Zajem zaslonske slike
Prepričana je, da se je rodila kot predstavnica napačne vrste.

Danes 20-letna Nano naj bi tako na račun svojega stanja imela izostren uh in vid, zaradi česar lahko menda v temi lovi miši (miši sicer še ni ujela). Kot mačke tudi ona menda sovraži vodo, komunicira pa lahko kar z mijavkanjem. K vsemu temu sodijo še umetna mačja ušesa in rep.

Dekle, ki pravi, da gre za genetsko napako, menda povsem nagonsko zasika, ko zagleda psa. Če se le da, se naokoli plazi po vseh štirih. Ko hoče vem, praska po okenskem steklu. Menda lahko celo, čeprav ni ravno mačje velikosti, spi v lijakih in na okenskih policah. Tudi prede menda. S prijateljem Svenom – ta naj bi imel mačjo osebnost – skupaj mijavkata v parku. Razlika med njima je, tako Nano, da je on človek z »mačko v glavi«, ona pa se je kot mačka rodila. Čeprav je biti mačka naporen posel, noče živeti kot človek, četudi njen psihiater meni, da gre zgolj za fazo, ki bi jo lahko prerastla. Prepričana je namreč, da se je rodila kot predstavnica napačne vrste.