Zanimivosti

Najbolj nevarne ameriške ceste so na Floridi

T.C.
31. 1. 2016, 19.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Največ avtomobilskih nesreč z usodnimi posledicami se v ZDA zgodi v Orlandu na Floridi, kjer statistični podatki govorijo o 19 mrtvih na 100.000 prebivalcev.

Obe vozili sta bili najdeni in vrnjeni lastnikom.

Statistični podatki kažejo, da so med prvimi desetimi prometno najnevarnejšimi ameriškimi mesti še štiri s Floride, in sicer Tampa, Palm Beach, Jacksonville in Fort Lauderdale. Smrtonosne so tudi ceste v mestih Austin, Las Vegas, Phoenix, Memphis in Kansas City.

Arhiv Svet24
Voznik je trdil, da je pil po nesreči, strokovni pregled pa odklonil.

Zvezni urad za notranje zadeve navaja, da je v 50 mestih v ZDA z največjimi prometnimi težavami lani umrlo približno 17.500 ljudi oziroma 48 dnevno. Po statističnih podatkih so oblasti v minulem letu tri četrtine vseh žrtev zabeležile med vozniki in potniki v avtomobilih, petina je pešcev, tri odstotke žrtev pa predstavljajo kolesarji in drugi udeleženci v prometu.

Mesta na Floridi prednjačijo po številu nesreč z najhujšimi posledicami iz več razlogov, glavni razlog pa naj bi bil velik obisk turistov in veliko število starejših aktivnih voznikov. Število nesreč na Floridi se je sicer zmanjšalo, potem ko so povečali na 20 centimetrov predpisano velikost črk na prometnih znakih.