Zanimivosti

42 odstotkov manj zaposlenih kot v letu 2012

STA
3. 2. 2016, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriško spletno podjetje Yahoo, ki je v zadnjem lanskem četrtletju ustvarilo 4,43 milijarde dolarjev izgube, je napovedalo nekaj radikalnih ukrepov za izboljšanje poslovanja. Med njimi so odpuščanja in verjetno tudi prodaja nekaj nestrateškega premoženja.

Profimedia
Yahoo s sedežem v kalifornijskem Sunnyvaleju je v zadnjem četrtletju lani ustvaril 4,43 milijarde dolarjev izgube.

Kot so sporočili iz družbe, bodo odpustili približno 15 odstotkov zaposlenih in zaprli pisarne v Madridu, Milanu, Dubaju, Ciudadu de Mexico in Buenos Airesu. Stroški bodo tako na letni ravni nižji za 400 milijonov dolarjev.

Yahoo bo imel konec leta le še 9000 zaposlenih in 1000 zunanjih sodelavcev, kar je 42 odstotkov manj kot v letu 2012.

Yahoo je v sporočilu za javnost napovedal agresiven strateški plan za poenostavitev poslovanja, hkrati pa bo iskal dodatne strateške alternative, kar bi lahko pomenilo, da bo iskal možnost prodaje ali združitve s kakšnim od podjetij.

S prodajo nestrateškega premoženja, med katerim v družbi omenjajo tudi patente in nepremičnine, bo Yahoo po načrtih zaslužil vsaj milijardo dolarjev.

Napoved odpuščanja, ki je bila objavljena skupaj s četrtletnimi poslovnimi rezultati podjetja, je po več letih prizadevanj za povrnitev nekdanje slave prvi znak, da bi lahko prišlo do prodaje Yahooja ali morebitne združitve.

Yahoo s sedežem v kalifornijskem Sunnyvaleju je v zadnjem četrtletju lani ustvaril 4,43 milijarde dolarjev izgube, potem ko je v enakem obdobju leto prej zabeležil 166,3 milijona dolarjev dobička. Četrtletni prihodki, ki so močno odvisni od oglaševanja, so se v letni primerjavi povečali le za 1,6 odstotka na 1,27 milijarde dolarjev.