Zanimivosti

Financiranje porok ali kako služiti z ločitvami

J.P.
18. 12. 2015, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novoustanovljeno podjetje se je odločilo vlagati v ločitve, saj se tako konča skoraj polovica vseh zakonskih zvez v Združenih državah Amerike.

Promo foto
Pogodba vključuje klavzule, ki ščitijo enega ali oba zakonca.

SwanLuv, podjetje iz Seattla, ponuja parom plačilo njihove sanjske poroke. V podjetju profile interesentov vnesejo v algoritem, dodobra proučijo njihovo zvezo in nato na podlagi svojih kriterijev izberejo srečneže. Tem ponudijo posojilo v vrednosti do 9.000 evrov. Parom denarja ni potrebno vrniti, dokler ostanejo skupaj. Drugače je v primeru ločitve – takrat podjetje zahteva vračilo prvotnega zneska z obrestmi. Pari, ki imajo po ocenah podjetja trdnejše zveze, dobijo višje obrestne mere – dlje kot torej takšna zakonca ostaneta skupaj, več imata za izgubiti.

Zastonjsko svetovanje

Scott Avy, eden od ustanoviteljev podjetja, pravi, da si sicer želijo, da bi vse zakonske zveze uspele, a da statistika na žalost naredi svoje. Zakoncem celo nudijo zastonjsko svetovanje.

Za financiranje novih zakonskih zvez

Pogodba vključuje klavzule, ki ščitijo enega ali oba zakonca. Če bi se torej zakon končal zaradi enega nasilneža, bi moral ta sam v celoti povrniti dolg z obrestmi. Ves denar, ki ga dobijo z ločitvami, namenijo financiranju novih zakonskih zvez. Na ta način, pravijo, ohranjajo sanje pri življenju.