Zanimivosti

Možgane prodajal na eBayu

A.Š.
26. 11. 2015, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Možakar v ZDA bo nekaj časa igral klavir s prekrižanimi zapestji - na eBayu je prodajal ukradene možgane.

23-letni David Charles iz Indianapolisa je priznal, da je vdrl v medicinski muzej in ukradel človeške možgane in ostala tkiva, ki jih je potem prodal na eBayu. Mladenič je za svoje početje dobil leto dni hišnega zapora in dve leti pogojne kazni. 23-letnik je večkrat vdrl v Muzej medicinske zgodovine Indijane in kradel kozarce z možgani in drugimi človeškimi tkivi.

Muzej je bivša umobolnica, zgrajena 1848, pozneje pa je bila spremenjena za potrebe hranjenja človeških delov, ki so tudi razstavljeni. 

Charlesa so aretirali že decembra 2013, potem ko je možakar iz San Diega, ki je od njega kupil šest kozarcev z možgani za 600 dolarjev, opozoril policijo. Veliko delov, ki jih je Charles prodal, so pozneje dobili nazaj. Charlesa je policija prijela, ker je pri enem od vlomov pustil list papirja na katerem so bili njegovi prstni odtisi, narejeni s krvjo. Mladi nekrofil je dobil prepoved približevanja muzeju, ukradel pa je tudi EKG, 10 stetoskopov, tehtnico za dojenčke in še nekaj malenkosti, so povedali v muzeju.