Zanimivosti

VIDEO: Za leto 2020 napovedal prihod Antikrista

R.T.
20. 10. 2015, 12.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pastor Ricardo Salazar napoveduje katastrofo, ki naj bi se zgodila 16. maja naslednje leto. Po njegovih besedah je bil Bog tisti, ki mu je razkril prihodnost in mu naročil, naj o grožnji obvesti še druge prebivalce tega planeta.

Twitter

Ricardo Salazar je po božji milosti zrl v prihodnost. V naš nič hudega sluteči in kmalu kratkoživi planet naj bi 16. maja leta 2016 trčila velikanska vesoljska skala, sledeči cunamiji pa naj bi uničili celine in pokončali 1,2 milijarde ljudi. Preostanek jih bo moral živeti brez hrane; pestile jih bodo bolezni in druge tegobe. Tako bodo životarili štiri leta, preden se bo na Zemlji utelesil Antikrist.

Youtube.com
Pastor Ricardo Salazar

»Posledice bodo lakota, okužbe, kolera, … Ljudje bodo umirali. Tisti pa, ki bodo preživeli, bodo morili za hrano.« - Pastor Ricardo Salazar

Asteroid in cunamiji

Salazar, predstavnik Globalne Cerkve kralja Izraela iz Tokia na Japonskem, je svoje videnje na spletu delil v videoposnetku. Tako je denimo razkril mere asteroida, ki naj bi 16. maja naslednje leto trčil v Zemljo. Šlo naj bi za ledeno kepo premera devetih kilometrov. Skozi vesolje naj bi se gibala s hitrostjo 30.000 kilometrov na uro, končala pa naj bi v enem od oceanov. Asteroidov pristanek v morskem grobu naj bi sprožil uničevalne cunamije, ki naj bi za vedno predrugačili obličje planeta. »Posledice bodo lakota, okužbe, kolera, … Ljudje bodo umirali. Tisti pa, ki bodo preživeli, bodo morili za hrano,« je dejal Salazar. Svet bo v ruševinah pričakal prihod Antikrista – ta naj bi se prikazal štiri leta po padcu asteroida, torej leta 2020.

Dan kot vsak drugi

To nikakor ni prvi primer napovedi konca našega planeta. Na srečo vseh nas se je še vsaka napoved do sedaj izkazala za napačno. Eden takšnih znanilcev usode je bil tudi Harold Camping, krščanski radijski voditelj, pisec in pastor, ki je napovedal, da se bo svet končal leta 2011. Campingove besede niso naletele na gluha ušesa – pred domnevnim koncem sveta leta 2011 so številni njegovi sledilci pustili svoje službe in prodali svoje imetje.

Lorenzo DiTommaso, profesor teologije s kanadske Univerze Concordia, je prepričan, da ljudje, ki napovedujejo takšne dogodke, dejansko verjamejo svojim napovedim.

Na njihovo žalost pa se je na usodni datum naredil dan kot vsak drugi. Tovrstne negativne publicitete je bila med drugim deležna tudi nedavna krvava Luna. Medtem ko se zdi povsem verjetno, da je za tovrstnimi napovedmi pogosto želja po zaslužku ter pozornosti, je Lorenzo DiTommaso, profesor teologije s kanadske Univerze Concordia, prepričan, da ljudje, ki napovedujejo takšne dogodke, dejansko verjamejo svojim napovedim.

Edini pravi prerok

Takšnim prerokom je skupnega marsikaj; tudi prepričanje, da zgolj njim pripada uvid v prihodnost ter očitno ekskluzivna nezmotljivost, zaradi katere se ti vidci tako vneto trkajo po prsih. Tudi pastor Salazar se ne more pritoževati, da bi mu primanjkovalo vere v lastno nezmotljivost. Prepričan je namreč, da je edini pravi prerok v morju lažnih. Edini pravi, ker mu je Bog naročil, naj opozori Zemljane. Tako, bili ste opozorjeni.