Zanimivosti

Starec prerokoval novo svetovno vojno. Znamenje je tu

R.T.
8. 10. 2015, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po hudih spopadih med Grčijo in Turčijo bo izbruhnila večja, veliko bolj uničujoča vojna še med Turčijo in Rusijo. Turki bodo sprva mislili, da je zmaga njihova, a se bo vse spremenilo, ko se bo v vojno vključila še Rusija.

Twitter

To je povzetek prerokbe starca Pajsije, grškega pravoslavnega meniha s Svete gore. Pajsij je Turčiji v ne tako oddaljeni preteklosti napovedal kopico preglavic. Čeprav o ruski vpletenosti v sirski konflikt nikdar ni govoril, pa je poudaril vlogo, ki jo bo Rusija imela v velikih vojnah, ki bodo vplivale na Bližnji vzhod. V veliki vojni z Zahodnimi silami se bodo prisiljeni umakniti, Istanbul pa bodo, tako Pajsij, izročili Grkom. Po pogajanjih z velesilami in po ruski intervenciji bo Istanbul iz neznanega razloga končal v grških rokah, ta poteza pa naj bi koristila taistim velesilam.

»Ko bo turška flota obkolila nekatere od grških otokov, bo popolnoma uničena. A ne bomo je uničili mi. To bo začetek konca …«

Grške sile v Istanbulu

Pajsij je nekemu visokemu častniku nekoč napovedal, da ga, ko se bo upokojil, ne bo mogel videti na paradi, ko bo grška vojska vkorakala v Istanbul. To pomeni, da bi se to moralo zgoditi v bližnji prihodnosti, torej še v začasa življenja in pred upokojitvijo tega častnika. Starec Pajsij je umrl pred enaindvajsetimi leti, kar pomeni, da časa za izpolnitev prerokbe ni več veliko. A vrnimo se na začetek.

Hagija Sofija spet grška

»Turška vojska se bo razvila in postala agresivna. Nekega dne bo na dan prišla z izjavo, da nekateri sosednji grški otoki pripadajo Turčijo, čeprav se vsi ljudje dobro zavedajo, da je to popolnoma neutemeljeno,« je prerokoval starec. »Ko bo turška flota obkolila nekatere od grških otokov, bo popolnoma uničena. A ne bomo je uničili mi. To bo začetek konca …« Turki bodo sprva mislili, da lahko zmagajo, a se bodo v konflikt vmešali Rusi, na koncu pa se bodo zmage skupaj z njimi veselili Grki. Čeprav bo Istanbul sprva v ruskah rokah, bo po posredovanju Velike Britanije in Združenih držav Amerike postal grški. »Hagija Sofija bo po vseh teh letih spet grška,« je prerokoval.

»Turčija bo razdeljena na tri do štiri dele. Mi bomo vzeli, kar nam pripada, kakor tudi Armenci in Kurdi.«

Grki, Armenci, Kurdi

Najslabše jo bodo odnesli Turki. Ena tretjina prebivalstva se bo vrnila v globine Turčije, eni tretjini bo prizanešeno, ker, tako Pajsij, bodo postali kristjani, preostanek pa jih bo pomrlo v vojni. »Turčija bo razdeljena na tri do štiri dele,« je napovedal. »Mi bomo vzeli, kar nam pripada, kakor tudi Armenci in Kurdi.«

Nova svetovna vojna

Pajsij je to prerokoval pred približno petindvajsetimi leti. Rodil se je v Kapadokiji 25. julija 1924, umrl 12. julija 1994, pokopan je v Solunu. Grška pravoslavna Cerkev ga je kanonizirala januarja letos. Po napadu Rusije na Turčijo se bodo v konflikt zapletle še druge evropske države, je napovedal. Grčija bo svoje sile zadržala na meji, zato v vojni ne bo utrpela izgub. Znak za vojno bo, kot je dejal, prišel, ko bo Turčija začela reko Evfrat izrabljati za namakanje. To se že dogaja. Rusko vojsko bodo zaustavile šele izraelske sile. Rusi se ne bodo umaknili. Sledila bo svetovna vojna, v kateri bo Rusija poražena. Grki v njej ne bodo sodelovali.