Zanimivosti

"Spopad" Slovencev, Hrvatov in Italijanov

K.Š.
8. 10. 2015, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Prejšnji teden se je v lepi in sonči Savudriji ob impozantnem svetilniku zgodil že 16. Savudrija Open – neuradno znan kot svetovno prvenstvo v škuljanju za posameznike.

Rekordi padali drug za drugim

Tokrat se je na prvenstvo prijavilo rekordnih 96 tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Svečanega odprtja so se udeležili tudi lokalni politiki in župan mesta Umag, gospod Vili Bassanese, ki je skupaj s predsednikom IPS, gospodom Armandom Fabijančićem, vrgel prvo škuljo in tako tudi uradno začel prvenstvo.

Slovenci smo dosegli 4. mesto.

Tekmovanje se je začelo ob deseti uri in se zaključilo, pod žarometi reflektorjev, nekaj po osmi zvečer. Veliki zmagovalec je Branko Družeta, ki je tako domov odnesel že svoj tretji pokal. Na drugem mestu pa je blestel Mario Piljan, tretje mesto je osvojil Dean Fabijančić, četrto mesto pa pripada odličnemu slovenskemu igralcu, gospodu Borisu Živcu.

Visoki obiski

Organizatorji so še posebej ponosni, saj se je letos zbralo res rekordno število tekmovalcev in tudi obiskovalcev. Gost prvenstva je bil tudi gospod Paolo Avigo, predsednik veronskega Društva za antične igre, ki organizira festival Tocati. Gospod Avigo je predstavil Evropsko združenje tradicionalnih iger in športov, v katerega se bodo vključili istrski škuljači