Zanimivosti

Kocka, kockica po japonsko

Artur Švarc
7. 10. 2015, 15.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nissan je pred bližajočim se tokijskim avtosalonom predstavil koncept Teatro for dayz.

Nissan

Kot vam pove ime (ali pa tudi ne), je Nissanov novi koncept narejen na kei avtomobilu Dayz (japonski mikroavtomobilčki) s poudarkom na mladih, ki bodo v prihodnjih letih dobili vozniški izpit. Ta generacija velja za »share nacijo«, ki svoje življenje deli na družbenih omrežjih. Prav zato je Nissan naredil posebno notranjost z zasloni na dotik, ki niso le instrumentna plošča, ampak tudi zakrivljeni na vratih in v sedežih.

Nissan

Nissan sicer poudarja, da ta tehnologija za to še ni zrela, slike za zdaj pri konceptu na te ukrivljene površine projicirajo projektorji. V skladu z aktualnimi ekološkimi trendi je tudi teatro avto, ki ga poganja elektrika, Nissan pa podrobnosti o pogonu ni razkril. Kockasta oblika sicer izdaja, da gre za avto, narejen na osnovi dayza, a z nekaj futurističnimi elementi, ki gredo v korak z »zaslonsko« notranjostjo.

Nissan

Nissan teatro for dayz bo, kot rečeno, prikazan v Tokiu med 30. oktobrom in 8. novembrom. Nissan s tem pristopom skuša približati avtomobile mladi generaciji, sploh na Japonskem, kjer je postalo celo trendovsko, če pripadaš »kurumabanaru«, ločenosti od avtomobila.

Nissan