Zanimivosti

FOTO: Nohti, da te kap!

R.T.
7. 10. 2015, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Shridhar Chillal si je nohte na levi roki nazadnje postrigel, ko je še hodil v šolo, od takrat pa je minilo že več kot šest desetletij. Temu primerno danes skupaj v dolžino merijo kar 909,6 centimetra.

Twitter

Indijčev najdaljši noht je tisti na palcu, ki se pri dveh metrih dolžine na koncu že opazno zvija. Drugi najdaljši je tisti na sredincu, saj meri 186,6 centimetra; sledita mu prstanec in mezinec z nohtoma, ki merita 181,6 in 179,1 centimetra. Na zadnjem mestu je kazalec, katerega noht se ponaša z dolžino 164,5 centimetra.

Twitter

Pri družini in prijateljih je zaradi dolžine nohtov naletel na odpor. 

Kot si lahko predstavljate, so mu nohti sabotirali vse vidike njegovega življenja, tudi poslovnega in ljubezenskega. »Kaj dosti se ne morem premikati,« je priznal Shridhar Chillal.»Vsake pol ure se zbudim, da roko premaknem na drugo stran postelje.«

Z nohti je bil tako rekoč kaznovan. Ker so s sošolci učitelju nekako poškodovali noht, jim je ta menda prisolil nekaj vzgojnih. Niso razumeli, čemu kazen, učitelj pa jim je odvrnil, da ne morejo razumeti, ker si jih nikoli niso pustili rasti. Chillal je izziv sprejel. In šel predaleč. Pri družini in prijateljih je zaradi dolžine nohtov naletel na odpor. Ta pa ga je očitno še podžgal, saj se je odločil, da si jih nikdar več ne postriže. Vendar pa se je moral soočiti s številnimi preprekami. Sčasoma so se stvari umirile – poročil se je z 29-letno bratovo svakinjo, nato pa postrigel nohte na desni roki, da bi lahko živel kolikor toliko normalno. Nekaj časa se je celo poskušal v fotografiji.

Danes se skoraj 80-leten svojih začetkov iz leta 1952 rad spominja, končno pa bi si rad postrigel nohte, da bi jih lahko primerno ohranil. »Pri 78 letih so moji nohti veliko bolj delikatni, zato bi jih rad razstavil v muzeju,« je dejal Indijec, ki ga ljudje pogosto prepoznajo kot rekorderja iz Guinnessove knjige rekordov.