Zanimivosti

DJI-jev ročni stabilizator

Artur Švarc
12. 10. 2015, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Čeprav je DJI znan po svojih kvadkopterjih, izdeluje tudi ronin, stabilizacijsko stojalo za DSLR in kinokamere.

dji-osmo-2

Zdaj so pripravili precej bolj kompaktni osmo, ročni stabilizator z motorčki za 4K-kamero.

Stojalo ima tudi priklop za pametni mobilnik, ki služi kot zaslonček kamere, moč zagotavljajo litij-polimer baterije, delujejo pa do ene ure.

Osma so prvič predstavili že januarja na CES, kot prototip, in je nosil oznako Inspire 1; namenjen je bil uporabi iste kamere, kot jo ima dronInspire 1. To se da tudi s serijskim modelom, le da ima zdaj že v osnovi kameroZenmuse X4 4K/30fps, ki je optimizirana za delovanje z novim sistemom, kupci pa si lahko omislite tudi bolj profesionalni kameri X5 in X5R. Napravica ima triosni zglob, ki samodejno premika nagib in ohranja stabilno kamero tudi, ko snemamo iz roke. Reč funkcionira celo pri snemanju fotografij z daljšo ekspozicijo ali za timelapse fotografijo. Seveda, dokler so gibi roke v razumljivih okvirih mirovanja.

Stojalo ima tudi priklop za pametni mobilnik, ki služi kot zaslonček kamere, moč zagotavljajo litij-polimer baterije, delujejo pa do ene ure. Osmo je že na voljo za 649 evrov, opcijsko pa dobite še selfie stick in držalo za kolo ali tripod.