Zanimivosti

Tedenski horoskop od 14. do 21. septembra

R.T.
13. 9. 2015, 15.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Teden po sončevem mrku se ponuja kot eden od bolj pomembnih letos.

Arhiv Svet24

Ne toliko zaradi Merkurja, ki se bo še tretjič in zadnjič letos obrnil v retrogradno smer, kot zaradi Saturnovega prestopa v Strelca. Tam je za kratek čas že bil v prvi polovici leta 2015, a ga je retrogradnost peljala nazaj v Škorpijona, kot da bi imel tam še kaj opraviti. Ta faza je zdaj končana in Škorpijoni imajo s Saturnom mir za kakih 26 let. Sekvenca poti skozi Strelca bo prinesla nove kvalitete in lekcije na novih področjih. Najbolj bosta na 'udaru' zakonodaja (zakonska ureditev, pravila igre, sodstvo, pravica nasploh) in prosveta, zlasti sistem visokega šolanja, vendar ne smemo spregledati vsaj še dveh področij, ki sta tesno povezani s Strelcem, to pa sta religija (in to področje je v zadnjem času napeto kot že dolgo ne) ter svoboda nasploh. Svoboda govora in pisanja, svoboda povezovanja, svoboda gibanja. Invazija beguncev na Evropo je odličen prikaz in obenem uvod v dogajanje v tej sferi. Pa nadzor nad nami, nadzor iz zraka, medijev, pametnih telefonov in še od kod …

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Med vašo sposobnostjo doseganja uspehov in izpolnjevanja načrtov po eni ter zastoji v strukturi, ki ji pripadate (služba, firma, občina ali država, odvisno od primera do primera), je velik razkorak, vas pa moti, da se nekateri ne premaknejo, pa tako malo je treba, da bi zadeve spet tekle kot prej. V ljubezni kaže dobro, tako za novo zaljubljene kot za tiste, ki so v resni zvezi že dlje časa. Tudi za osvajanje 'trdnjav' je čas odličen, ne bo se vam mogoče upreti.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Motilo vas bo, da na marsikaj ne boste imeli vpliva, ampak se bo treba prilagoditi željam in zahtevam drugih. Najraje bi vse naredili po svoje, a bi to v teh dneh verjetno prej kot do ugodnega izida pripeljalo do resnega spora – neke pomembne zadeve se ta čas kažejo, kot bi bile zabetonirane. Konec tedna boste nekaj napeli do roba, in če bo šlo za skupni denar, dobro premislite poteze; lahko pride do prekinitve nekega odnosa, kar za vas ni dobro.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Vaš vladar Merkur se obrača na svoji poti, kar ni nič posebnega, toda tokrat to dela pod velikim pritiskom Urana in Plutona, dveh zahtevnih planetov, ki povzročata napetost in prinašata živčnost. Posebej v torek bodite umirjeni, kajti tedaj se v dogajanje vplete še Luna, pozneje bodo ti vplivi vse manjši. Neskladja v poslovnih zadevah boste reševali z veliko komunikacije, iskali in primerjali boste mnenja ter naokrog ponujali dobre rešitve.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu se boste spet držali nekoliko bolj nazaj, prednost in iniciativo pa prepustili drugim. Veliko vam bo pomenila utrditev položaja, najverjetneje v finančnem smislu, recimo kot iskanje varovalk, da do pretresov ne bi prihajalo niti v prihodnosti. Za šolarje in študente med Raki ima teden dva različna polčasa, prvi poln iluzije in nezadovoljstva, drugi pa neprimerno boljši, saj bo videti, da je šlo najbrž bolj za strahove kot pa za trezno oceno stanja.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu za vas ne bo dileme, kdo ima prav ter kdo bi moral imeti prvo in zadnjo besedo. V nekih drugih pogojih bi bilo vaše samoljubje prav motilno, a zdaj je toliko nakopičenega vsepovsod naokrog, da marsikdo prav išče koga, na kogar se je mogoče zanesti, in Levi ste kot nalašč za tako sliko. Ker boste obenem tudi ves čas vedeli, kaj je treba narediti v posamezni situaciji, se vam ni bati, da bi vas kdo spregledal ali celo omalovaževal.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Za vas Saturnov prehod pomeni, da se bo v marsičem treba vrniti nazaj. Poudarjena področja bodo dom, varnost, starši, nepremičnine in pravne zadeve v zvezi z njimi pa vse vrste vrednostnih papirjev in podobno. Mars in Venera sta odlično postavljena za kako skrito in vročo romanco, glede partnerstva pa vnašata nekaj sanj in iluzije, vse je videti bolje, kot je v resnici. A na težave lahko vsaj malo pozabimo, tudi to je nekaj …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Uran, ki zadnje čase vedri in oblači v vašem polju partnerstva ter tja vnaša nemir, je zdaj zelo aktiven, Merkur (z nepripravljenostjo na pogovor) in Pluton (z napenjanjem položaja) mu družno pomagata, vaši skodelici tehtnice sta precej nemirni. Saturnov prehod v Strelca bi moral biti za vas ugoden, saj bo sčasoma postavil nove standarde v odnosih, na katere se bo mogoče zanesti in ne bo več toliko nihanja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsikdo se bo ozrl na vas in tudi sam poskušal narediti več ali bolje. V sredo in četrtek boste precej občutljivi, potem pa boste več razmišljali o zaslužku in finančnih zmožnostih v prihodnje. Možnost prehitrih reakcij je zelo velika, neprimerno bolje bi bilo sesti v kak miren kotiček in dobro premisliti stvari. Za osvajače med Škorpijoni je ta teden kot nalašč, za tiste, ki se trudijo vnesti nekaj več harmonije v zvezo, bo uspeh precej majav.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Strelci Saturna večinoma ne boste radostno pozdravili, saj ne marate nikakršnih omejitev, ta 'profesor' pa jih ima vedno s seboj polno torbo. Drugega vam ne preostane, kot da se na neljubega gosta navadite, skoraj tri leta bo pri vas. To ne bo nujno samo slabo, le pravila bodo drugačna in s profesorji je bolje sodelovati, kot se boriti proti njim. Na koncu je izplen dober – večja učinkovitost in rezultati ter boljši občutek o lastni vrednosti. V ljubezni lahko pride do zaostritve zaradi prehitrih besed.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

S prehodom Saturna v Strelca se za vas nekoliko bolj odpira polje načrtovanja, sčasoma boste ugotovili, da neprimerno bolj sproščeno kot do zdaj gledate na poti, ki se odpirajo pred vami. Plutonov stacionarni položaj bo prinesel ustavitev na dani poziciji, ki jo boste branili, da se ne bi nabralo preveč zahtev po spremembah, kajti ta čas vaša prilagodljivost močno šepa. V ljubezni bo pestro in predvsem vroče. Ne bodite preveč zahtevni, ker vam je včasih težko slediti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Še zadnji teden nemira in napetosti, potem boste vedeli, na čem ste, in se bo laže orientirati. Saturn prihaja v vaše polje vizije in prihodnosti, za Vodnarje ključno področje. Zahteval bo drugačen, zlasti resnejši in konkretnejši pristop, kot ste ga imeli do zdaj. V partnerstvu in ljubezni bo živahno, ni nujno, da tudi mirno, vendar pa se stvari razvijajo v dobri smeri. V tem tednu si boste občasno zaželeli mir in čas za trezen razmislek.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkurjev zastoj bo prinesel dvom o korektnosti in vrednosti nekaterih ljudi okoli vas, vendar odločanje o tem, ali še obdržati stike ali ne, prepustite naslednjim tednom. Tudi če se v partnerstvu ne odvija vse tako, kot bi si želeli, raje, kot da bi reagirali ogroženo in hlastno, pomislite na tiste segmente skupnega življenja, ki vas zadovoljujejo, ni nujno vsaka malenkost odločilna. Pri denarju bodite zelo previdni, hitrica vas lahko veliko stane.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 20°48 do 27°37 Device.

Merkur se bo ta teden obrnil retrogradno (17. 9. na 15°54 Tehtnice) na poti med 15°11 in 15°22 tega znamenja. Retrograden bo do 9. 10.

Venera bo prišla od 15°27 do 18°07 Leva.

Mars bo prišel od 22°58 do 27°23Leva.

Jupiter bo prišel od 7°15 do 8°44 Device.

Saturn bo šel od 29°43 Škorpijona do 0°12 Strelca, v katerega bo vstopil 18. 9.

Uran bo ta teden v retrogradni smeri prišel od 19°35 do 19°20 Ovna.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 8°03 do 7°53 Rib.

Pluton se bo praktično že ustavil pred obratom v direktno smer in cel teden ostal na 12°59 Kozoroga.

Luna bo 14. 9. vstopila v Tehtnico, 16. 9. v Škorpijona in 19. 9. v Strelca.