Zanimivosti

Jeranko se je kot prvi Slovenec na vdih potopil 108 m globoko

STA/M.J.
11. 9. 2015, 14.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Samo Jeranko je še za en meter izboljšal osebni in slovenski mejnik v potapljanju na vdih, v disciplini potop s konstantno obremenitvijo s plavutjo. Jeranko se je v predtekmovanju svetovnega prvenstva v globinskem potapljanju na vdih v vodah pred ciprskim Limassolom spustil do globine 108 metrov, prejšnji njegov državni rekord je znašal 107 metrov.

Facebook

Tekmovanja se bodo začela v ponedeljek, prvenstvo pa se bo končalo naslednjo nedeljo.

Potapljaška skupnost se bo sicer danes spomnila tragično preminule članice, večkratne ruske šampionke v prostem potapljanju 53-letne Natalije Molčanove, ki je izginila 2. avgusta med rekreativnim potapljanjem ob obali Ibize. Kljub poskusom in iskalni akciji slovite potapljačice niso našli, po treh dneh so iskanje pogrešane prekinili ter opustili upe, da bi jo še lahko našli živo, med reševalci je bil tudi njen sin Aleksej Molčanov.

Facebook

Tako mati kot sin sta lastnika svetovnega rekorda v disciplini potop s konstantno obremenitvijo s plavutjo, Molčanov se je potopil 128 metrov globoko, Molčanova pa 101 m.

Organizacija AIDA in prireditelji svetovnega prvenstva vse ljudi dobrega srca pozivajo, naj danes ob 20.30 za trenutek zadržijo dah v spomin na Molčanovo.