Zanimivosti

Krka je Akademiji za glasbo poklonila vrhunski klavir

T.C.
19. 6. 2015, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Družba Krka je Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani donirala klavir Steinway & Sons. Klavir, ki bo tako študentom akademije kot poslušalcem koncertov po besedah dekana Andreja Grafenauerja omogočil vrhunsko koncertno izkušnjo, je danes prva preizkusila Dubravka Tomšič Srebotnjak.

Arhiv Svet24

Rektor Univerze v Ljubljani Ivan Svetlik je v nagovoru prisotnim poudaril, da je poslanstvo umetniških akademij Univerze v Ljubljani razvoj njihovih področij, vzgoja odličnih umetniških kadrov ter z vrhunskimi umetniškimi dosežki bogatiti umetniško in kulturno življenje univerze, države in mednarodnega prostora.

Breda Dušič Gornik

Diplomanti akademije za glasbo po njegovih besedah zasedajo ključna mesta tudi v svetovnih orkestrih in sestavih. "Diplomanti in profesorji osvajajo nagrade na mednarodnih tekmovanjih, s svojimi deli in poustvarjalnostjo pa redno polnijo naš kulturni in umetniški prostor," je povedal Svetlik.

Dekan akademije Grafenauer je potrdil, da res dosegajo mednarodno odmevne rezultate, a žal na iztrošenih in odpisanih glasbenih instrumentih, ki niso primerni ne za pouk ne za koncerte. S to donacijo bodo tako študentom kot obiskovalcem koncertov zagotovili vrhunsko koncertno izkušnjo, je poudaril.

Današnja predaja klavirja je potekala v prostorih Palače Kazina, ki jih je Univerzi v Ljubljani nedavno namenila vlada. Kako v novih prostorih zveni nova pridobitev, pa je s klavirskim koncertom ob zaključku dogodka preizkusila zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani Dubravka Tomšič Srebotnjak, so še zapisali v družbi Krka.