Črna kronika

Zagorelo zaradi aparata za cvrtje

N.N.
19. 6. 2015, 17.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V požaru, ki je včeraj izbruhnil v brazilski restavraciji v središču Ljubljane, je po prvih ocenah nastalo za okrog 30.000 evrov škode.

M24

V četrtek okoli pol ene ure zjutraj so ljubljanski policisti prejeli obvestilo o požaru v gostinskem lokalu na Trgu mladinskih delovnih brigad 1.

M24

Zagorelo je v kuhinji prve brazilske restavracije pri nas Rodizio do Brazil (nekdanja gostilna Lovec). V dogodku ni bil nihče poškodovan, je pa požar v celoti uničil aparate za pripravo hrane in ostalo opremo v kuhinji ter poškodoval prezračevalni sistem. Lastniki bodo imeli precej dela tudi s čiščenjem v ostalih prostorih v lokalu. Po naših informacijah v restavraciji ni bilo več gostov, le še dva zaposlena, ki sta zapirala lokal.  

M24

Ognjene zublje so ukrotili poklicni gasilci, ki so pregledali tudi pet stanovanj nad lokalom, ki so bila močno zadimljena. Zaradi neodziva so vlomili v štiri stanovanja, ki pa so bila prazna, saj lastnikov ni bilo doma, eden od stanovalcev pa se je ob izbruhu sam preventivno zatekel na ulico.

Arhiv Svet24

Policisti so ogled pogorišča zaključili okoli poldneva. Po prvih informacijah se vzrok skriva v aparatu za cvrtje. Požar se je nato bliskovito razširil po kuhinji, dim pa po prezračevalnem sistemu v stanovanja v prvem nadstropju. Kot še pojasnjujejo v ljubljanski policijski upravi, je v požaru nastalo za okrog 30.000 evrov gmotne škode, dogodek pa nima znakov kaznivega dejanja.