Zanimivosti

Posnetki s humanih farm: Udarjajo, mečejo in kuhajo žive kokoši

M.J.
19. 6. 2015, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Aktivisti iz organizacije 'Mercy for Animals' iz Los Angelesa so na skrivaj posneli mučenje živali na kurjih farmah v Kaliforniji in to na tistih, ki so prejele certifikat humanih organizacij. Na svojih spletnih straneh pa imajo zapisano, da je njihova prioriteta dobrobit živali.

YouTube

No, skrivne kamere so pokazale popolnoma drugačno realnost. Živali obešajo na glavo, jih pretepajo in jim brezčutno pulijo perje. Videoposnetek celo prikazuje, kako je ena izmed kokoši živa potopljena v vrelo vodo, saj je njena glava zgrešila rezilo, ki bi ji moralo odrezati le to. Spet druge so posneli medtem, ko tovornjak v velikem kokošnjaku zbije več kokoši.

Piščančke mečejo iz škatel po tleh, pri čemer nekateri zaradi sile udarca umrejo, spet drugi pa ostanejo poškodovani ali paralizirani.

Združenje Mercy for Animals je v obdobju od aprila do junija snemalo tovrstno početje, ugotovili pa so, da so bile številne živali pri zavesti, ter da so čutile, kaj se dogaja. Združenje je zato sprožilo peticijo, s katero bi preprečili tovrstne zlorabe. Peticijo je podpisalo že več kot 10.000 ljudi.

Nathan Runkle, predsednik in snovalec Mercy for Animals je kritiziral standarde ameriških humanih organizacij in jih opomnil, da so ti prenizki. Prav tako je poudaril, da tovrstno ravnanje z živalmi vsekakor ni humano. Obenem pa tudi zahteva, da se prepove uporaba nožev za njihovo ubijanje.

»Tukaj ne govorimo samo o prevari, kajti kupci kupujejo hrano z dobrimi nameni in kupujejo meso iz predelovalnih farm, ki imajo ustrezne certifikate,« je dejal Runkle, medtem, ko je Mark Stubis, tiskovni predstavnik organizacije, dejal, da imajo stroge zakone, katerim bi morali predelovalci hrane slediti in to pri predelavi vseh živali.

Fosters farme, na katerih so nastali kontroverzni posnetki, so po objavi le teh odpustile pet ljudi in potrdile, da je tovrstno obnašanje popolnoma nedopustno.