Zanimivosti

Z dobrodelnim sladoledom pomagali Nicku

Tilen Pajek
14. 5. 2015, 22.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na portoroški plaži je množica ljudi podprla dobrodelno prireditev za pomoč tetraplegiku Nicku iz Pirana. Zbrali so 5730 evrov.

Tilen Pajek

Topli sončni žarki, ki so mnoge zvabili tudi v morje, so bili kot naročeni za dobrodelno prireditev na plaži. Na terasi Kavarne Karamela se je namreč te dni odvijala prva tovrstna prireditev – z naslovom Nick mania.

Tilen pajek

Dan je bil v celoti posvečen Nicku Špoljarju Dežjotu, piranskemu gimnazijcu, ki mu je skok v morje, prav na tej plaži, junija 2013 za vedno spremenil življenje. Ostal je priklenjen na voziček, volje do napredka in  želje, da bi enkrat spet hodil, pa ni izgubil. Pri njegovi mladostniški prizadevnosti, da bi mu to uspelo, so mu pomagali mnogi. Podporo so mu prav tako izkazali pri zbiranju sredstev za nakup naprave EasyStand Evolv Glider, ki mu bo olajšala rehabilitacijo – ta dan je potekala tudi dobrodelna prodaja sladoleda, bobičev in srečk za srečelov.

Tilen Pajek

»Uspešen dogodek je za nami. Zbrali smo 5130 in 600 evrov sredstev, kar se je nabralo z nakazili na tekoči račun. Res hvala vsem, ki so sodelovali,« je dejala Ksenija Sobota, koordinatorka dogodka. Na prijetnem druženju pod senčniki se je zbrala množica obiskovalcev in nastopajočih, ki so se v celoti odrekli honorarju. Nick je sobotni popoldan preživel nasmejan in v družbi svojih sošolcev, tudi tistih, ki so bili ob njem tistega usodnega dne. V Portorožu smo srečali mnoge znane obraze, saj je Nicka podprl tudi Amir iz šova Masterchef, ki je delil istrske bobiče, pa skupina nekdanjih tekmovalcev iz šova Gostilna išče šefa, ki je pripravila različne personalizirane okuse sladoleda, prišel je tudi prvi primorski izpadli tekmovalec Bara, Damjan Brajko. Na pisano okrašeni oder so stopili številni glasbeniki, ki so skupaj z Nickom ob 16. uri v nebo spustili 500 pisanih balonov v znak upanja. Upanja, ki ga Nick ni izgubil!

Tilen Pajek