Zanimivosti

Poskušal rešiti papigo

uk
9. 5. 2015, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Papagaj Cyan je zbežal lastniku in pristal visoko na drevesu v Gloucestershiru. Njegovega nesojenega rešitelja so nato morali reševati gasilci.

Facebook

Gasilci v Gloucestershiru so pred dvema dnevoma imeli precej dela, ki je bilo tudi dokaj nenavadno. Neki moški, po podatkih policije naj bi bil star okoli 20 let, je namreč reševal papagaja z drevesa.

Papagaj z imenom Cyan je očitno zbežal lastniku in zletel približno 12 metrov visoko. Moški, ni znano, ali je morda on lastnik papagaja, je splezal na drevo, da bi ptiča rešil, a je na koncu sam ostal ujet v krošnji. Takrat so očividci poklicali gasilce, ki so kmalu prišli do nesrečnika.

S pomočjo dvigala so rešili najprej moškega, nato pa so še uspešno zvabili papagaja in ga vrnili lastniku. Na srečo sta jo tokrat dobro odnesla tako moški kot papagaj. Papige seveda niso navajene preživeti v divjini, saj so v večini primerov vzgojene v kletkah. In vsekakor Velika Britanija ni naravno okolje za papige, tako da so jo moški in nato gasilci dejansko rešili življenje.

No, na koncu pa tudi pogumnemu 20-letniku. Policisti so za medije dejali, da to ni prvič, da se je zgodilo kaj takšnega, in da pogosto rešujejo hišne ljubljenčke, ki ostanejo ujeti v krošnjah dreves, zidovih in celo dimnikih.