Zanimivosti

Kmetoma se namesto odškodnine za zemljo obeta vlak

M.J.
14. 4. 2015, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Če državne železnice dvema kmetoma ne bodo izplačale ustrezne odškodnine za zemljo, jima bodo morale namesto tega v lastništvo izročiti kar vlak, je glede na poročanje časnika The Times of India odločilo sodišče v indijski zvezni državi Himachal Pradesh.

Arhiv Svet24

Železnice so od kmetov obdelovalno zemljo pridobile že pred 17 leti, da bi lahko progo, ki iz New Delhija vodi v Uno, podaljšali za zadnjih 150 kilometrov. Po pritožbi kmetov na prvotno odmerjeno višino odškodnine je sodišče leta 2013 odločilo, da jima pripada približno 50.000 evrov, ki pa jih železnice doslej še niso izplačale.

Zaradi tega je sodišče v mestu Una sedaj odločilo, da jima morajo železnice do četrtka nakazati sredstva, sicer bodo ustavili in zasegli ekspresni vlak Janshatabdi, ki ponavadi šteje 12 vagonov, ter lastništvo prenesli na dvojico kmetovalcev.

Kot je za časnik, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, pojasnil njun odvetnik, je sodišču predlagal zasego štirih različnih vlakov. "In sodišče se je odločilo za Janshatabdi," je dejal.