Slovenija

Nadaljevanje sojenja Popoviču in Bangijevu preloženo

STA/M.J.
14. 4. 2015, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na koprskem okrožnem sodišču bi se moralo danes po dveh mesecih in pol nadaljevati sojenje koprskemu županu Borisu Popoviču in predstojniku urada za okolje in prostor Georgiju Bangijevu glede menjave občinskih zemljišč, vendar je bil narok preklican. Mnenje izvedenca gradbene stroke namreč še ni pripravljeno.

Arsen Perić/M24

Zaenkrat še ni znano, kdaj naj bi se sojenje nadaljevalo. Izvedensko mnenje izvedenca gradbene stroke, ki mora oceniti vrednost parcel v katastrski občini Oltra, je sodnik Matevž Gros odredil na predlog tožilstva, obramba pa je predlog ocenila kot zavlačevanje postopka.

Državna tožilka Tamara Pahor je januarja svoj predlog sicer utemeljila s tem, da bi s pomočjo izvedenca lahko ugotovili tržno vrednost zemljišč.

Popoviču in Bangijevu tožilstvo očita zlorabo položaja oz. pomoč pri tem kaznivem dejanju v primeru zemljišč v Valdoltri, ki jih je koprska občina leta 2006 zamenjala za parcele v Kopru. Te je potrebovala za gradnjo podaljška ceste nad Dolinsko cesto.

Menjalna pogodba je bila po prepričanju tožilstva za občino škodljiva, njen namen pa je bil pridobiti lastništvo oz. premoženjsko korist točno določeni osebi, saj je kupec nepremičnine nato prodal naprej po višji ceni.