Črna kronika

Oropala sta Parlament

G.G.
14. 4. 2015, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V soboto okoli 6. ure sta se zamaskirana nepridiprava odločila, da »zaslužita« nekaj denarcev na prav podel način. Oropala sta gostinski lokal v središču Ljubljane. Po naših informacijah sta oropala Parlament Pub.

Mediaspeed

V tej zgodnji uri sta stopila do zaposlene, eden od njiju pa je vanjo uperil pištolo ali vsaj imitacijo pištole. Natakarica se je prestrašila in zbežala do policista pred stavbo državnega zbora.

Medtem sta se roparja razgledala po lokalu in ukradla nekaj tisoč evrov. Po umazani kraji sta zbežala v smeri Šubičeve ulice.

Vrli policist je na podlagi opisa pregledal bližnjo okolico in roparja sta bila hitro v njegovih rokah. Prvega je prijel za ovratnik na Beethovnovi, drugega pa na ploščadi Trga republike. No, rečemo lahko, da sta bila prava amaterja, saj sta še vedno imela na sebi temna oblačila, rokavice in maskirno kapo.

Ljubljančana, stara 32 in 34 let, sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je starejšemu odredil pripor, mlajšemu pa hišni pripor. Oba sta bila že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja, so še sporočili s PU Ljubljana.