Zanimivosti

Spoznati namerava vse svoje soimenjake

J.P.
21. 12. 2014, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Seth Cohen iz New Yorka se je namenil izslediti čisto vse svoje soimenjake, ne glede na to, kje živijo.

Facebook

O svoji odpravi oziroma projektu, kot temu pravi sam, je povedal, da je bolj kot iskanju soimenjakov namenjen potovanju po neshojenih poteh, življenju v svetu in ne le na njem, navezavi stikov z ljudmi, s katerimi jih sicer ne bi, obiskovanju krajev, ki jih sicer ne bi in doživljanju stvari, ki jih sicer ne bi doživel.

Skoraj vsi Sethi so nad projektom navdušeni, saj se tako tudi oni naučijo nekaj novega o sebi.

Kot je pred časom spoznal tudi sam, je ime Seth Cohen dokaj pogosto. Ko mu je na Facebooku za rojstni dan voščila neka ženska, katero je poznal le bežno, in zapisala, da je njena najljubša oseba, se je lotil raziskovanja. Tako je ugotovil, da so bili ona in štiri drugi spletni prijatelji povezani še z drugimi Sethi Coheni. Šlo je torej za očitno pomoto. Raziskoval je še naprej in ugotovil, da ima samo v Združenih državah Amerike vsaj tristo soimenjakov. Takrat je začel z njihovim spoznavanjem, o vsakem o njih pa je par besed zapisal tudi na svojem blogu. Skoraj vsi Sethi so nad projektom navdušeni, saj se tako tudi oni naučijo nekaj novega o sebi.

Vendar pa Seth ne ve, kam ga bo projekt popeljal, saj mu bo prej ali slej zmanjkalo denarja. Kot je dejal, je med kariero in nečim nenavadnim raje izbral slednje. Meni namreč, da je ime zgolj izgovor, da se lahko poveze s čim več ljudmi. »Mislim, da nam je vsem nekaj skupno, le da tega ne vemo, ker ne vprašamo. Nimamo priložnosti, da bi skupaj preživeli nekaj ur. To je srž mojega poslanstva, ki nima ničesar z dejanskimi imeni,« je svojo pot povzel Seth.