Zanimivosti

Policist pretepel starca

M.J.
18. 12. 2014, 11.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Novi primer prekomerne uporabe sile so zabeležili v ZDA. Vse skupaj pa je posnela videokamera, nameščena v policijskem vozilu.

YouTube

Policaj iz mesta Victoria je izvajal rutinski nadzor prometa in pri tem ustavil 76-letnega voznika Petea Vasqueza. Policaj je opazil, da se je Vasquezu veljavnost nalepke, ki priča o tehnični izpravnosti vozila iztekla, zato je voznika ustavil. In nastal je prepir, ki pa bi se lahko tudi hujše končal.

Nathaniel Robison, policaj, se je po krajši izmenjavi besed odločil prijeti starca. Ta pa je to zavrnil, zato se je policaj odločil uporabiti silo. Zrušil ga je na tla in proti njemu uperil elektrošoker, vmes pa je vpil: »Daj roke na hrbet.«

»Obnašal se je kot pitbul in to je to. V nekem trenutku sem pomislil, da bo potegnil pištolo in me ustrelil,« je dejal Vasquez. Robinson ga je v lisicah strpal na zadnji sedež policijskega vozila, na kraj dogodka pa je kmalu prispela še ena patrulja. Eden izmed policajev je izprašal Vasqueza, kaj se je zgodilo, če je poškodovan in če potrebuje zdravniški pregled.

Robinson je policijsko akademijo zaključil pred dvema letoma, zaradi tega primera pa je bil suspendiran iz oddelka prometne policije in premeščen v pisarno. Tam ostaja do zaključka preiskave.