Zanimivosti

Manjše osvežitve za šestico

17. 12. 2014, 22.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pri BMW-ju so po letu 2011 na lepotno operacijo poslali serijo 6, vključene pa so vse izvedbe – coupe, cabrio in gran coupe.

Zunanjih sprememb ni veliko. Opazno so spremenjeni sprednji žarometi (full LED), večje so odprtine za zajem zraka, dodane so LED-meglenke, novo obliko imajo 20-palčna platišča, prevetrena pa je še ponudba barv (dodanih pet novih). V serijski opremi vseh izvedb so navigacija, ogrevani sprednji sedeži, dvopodročna klimatska naprava, aktivni tempomat in zunanja ogrevana vzvratna ogledala. Vsi trije zapustijo tovarno s široko in ekskluzivno linijo osnovne opreme. Novi elementi vključujejo kovinski barvni zaključek Jatoba, okrasne elemente v polnem usnju Merino Aragon in slogovne akcente v klasičnem črnem kromu. Stranke lahko svojemu avtomobilu dodajo osebni pridih z izbiro elementov iz sklopa BMW Individual. Ta ponuja možnost izbire med 11-barvnimi zaključki BMW Individual, petimi različicami okrasnega usnja BMW Individual in tremi okrasnimi elementi BMW Individual.

Motorji ostajajo isti. 640i ima vgrajen trilitrski šestvaljnik z 235 kW (320 KM), 650i poganja 4,4-litrski V8-motor s 330 kW (450 KM), 640d je opremljen s trilitrskim motorjem z 230 kW (313 KM), medtem ko ima paradni konj, z oznako M6, vgrajen V8-motor s 411 kW (560 KM). Pri slednjem so dodatno vgradili barvni projektor BMW Head-Up s specifično obliko M, ki vključuje merilnika hitrosti in vrtilne frekvence ter indikator za pretikanje prestav. Novi sta tudi aplikaciji BMW M Laptimer, ki pomaga voznikom pri analizi vožnje, in GoPro, ki se lahko poveže s snemalno kamero GoPro za, na primer, snemanje hitrih krogov na dirkalni stezi.

Avtomobili bodo pred javnost prvič postavljeni na salonu v Detroitu.