Zanimivosti

Borec, ki je klonil pred Mickeyjem Rourkom, je bil za to plačan

J.P.
16. 12. 2014, 14.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Devetindvajsetletni boksar Elliot Seymour, katerega je 28. novembra v Moskvi porazil Mickey Rourke, je priznal, da je bil nokavt zaigran. Seymour, sicer brezdomec, je borbo prodal.

Arhiv Svet24

Elliot Seymour je pred dnevi priznal, da so mu predstavniki triintrideset let starejšega Mickeyja Rourka plačali slabih 12.000 evrov, da v drugi rundi borbe klone pod udarci znanega hollywoodskega igralca.

vszi

Dvainšestdesetletni Rourke po Seymourjevih besedah menda ni imel nič z dogovorom, v času pisanja pa devetindvajsetletni boksar obljubljenega zneska od igralčevih zastopnikov še ni dobil. Seymour je pred tem sicer zanikal vse namige, da je bila borba v Rusiji prodana in vztrajal, da ga je triintrideset let starejši Rourke pošteno premagal. Dejal je zgolj, da ni imel dovolj časa, da bi se na borbo ustrezno pripravil. Priznal je šele potem, ko so se oglasili njegovi družinski člani, ki so razkrili, da je devetindvajsetletnik umsko nestabilen brezdomec, potreben denarja. Seymour se je Rourku postavil v bran: »Kolikor vem, Mickey o tem ni vedel ničesar. Mickey sploh ni slab fant, ravno nasprotno. Z dogovorom ni imel nič. Za tega so zaslužni njegovi zastopniki.«

Seymour naj bi se občasno uril v isti telovadnici kot Rourke, telovadnici Wild Card. Ta je v lasti Freddija Roacha, čigar najbolj priznani borec je boksarski zvezdnik Manny Pacquiao.

Ko so mediji Seymourja pobarali, koliko je bil plačan za borbo, jih je brezdomec iz Kalifornije napotil na svojo stran na socialnem omrežju Facebook, kjer je objavil fotografijo več bankovcev za sto dolarjev, ležečih na postelji. Sodeč po številu le-teh naj bi Seymour za borbo dobil približno 2.300 evrov. In čeprav je v svoji profesionalni karieri izgubil devet od desetih borb, ne izključuje možnosti, da bi še kdaj stopil v ring.