Zanimivosti

Kateri so jasni znaki, da ste preveč navezani na svojega moškega?

A.K.
14. 12. 2014, 17.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Lahko se dogaja pri svežih parih ali pa tudi že dalj časa trajajočih zvezah, da se ženske preveč navežemo na svoje moške. Tudi če je vaš ljubljeni obseden z vami, so lahko vaša dejanja pogubna za vaju oba. Konec koncev, nihče ne bi rad ostal prizadet, kajne? Poglejte si jasne pokazatelje, da ste preveč navezani na svojega partnerja in presodite sami, kako zdravo imate razmerje.

Preveč ste osredotočeni nanj. Kolikokrat omenite ime svojega partnerja kadar ste zunaj s prijateljicami? Nič ni narobe, če delite med prijateljicami kakšno smešno zgodbico o vašem fantu. Zaskrbljujoče pa je takrat, ko govorite o nepomembnih dejstvih o vašem dragem, ki niti niso relevantna za temo vašega pogovora. Zaskrbljujoče je tudi, ko vas prijatelji opozorijo, da ste preveč osredotočeni na svojega partnerja, da so siti enih in istih pogovorov o vašem partnerju. To vam lahko služi kot opozorilo, da ste preveč osredotočeni le nanj.

Počutite se depresivne brez njih. Nič ni narobe, če pogrešate svojega moškega, kadar se ne vidita več dni zaporedno, vendar vaše življenje ne more temeljiti le na njem. Naučiti se morate preživeti tudi brez njega. Ne odlagajte svoje sreče v njegove roke, ker tako lahko ostanete prizadeti. Če želite živeti srečno in izpolnjeno življenje, morate vzeti srečo v vaše roke.

Pričakujete, da vas bo kontaktiral vsakih 5 minut. Kadar smo si z nekom blizu, smo vajeni, da lahko pričakujemo sms, klic ali pogovor ves čas prav ves dan. Vendar tega ne smemo pričakovati! Ne smemo pričakovati sporočil in klicev prav vsakih pet minut. Vsak izmed vaju ima svoje življenje izven vajine zveze in prav je tako. Eden izmed znakov, da ste preveč navezani na svojega moškega je ta, da ne zdržite niti eno uro brez, da bi se vsaj slišala po telefonu.

Ne zdržite niti dneva brez njega. Če se lahko vidita vsak dan, je to super. Ampak, če si moški naredi drugačne načrte na vsake toliko, ne smete postati jezni nanj. Morate razumeti, da niste edina oseba v njegovem življenju. Tako kot vi, mora tudi on preživeti kak dan v družbi svoje družine in prijateljev. Če en dan ne morete preživeti brez njega, ste prav gotovo preveč navezani nanj.

Prehitevate. Če sta v zvezi šele nekaj dni ali tednov in že planirate vašo poroko, je to jasen znak, da brezglavo prehitevate čas. Seveda si vsaka ženska rada predstavlja, kako bo, ko se bo z nekom ustalila, vendar je ena izmed velikih napak ta, da pričakujemo zaroko že takoj, ko stopimo v zvezo. Medtem, ko nekateri ljudje skačejo v poroko že po kakšnem mesecu trajanja zveze, si drugi vzamejo čas. Hitenje v tako resne zadeve, ga bo le prestrašilo.

Vedno se mu zjočete. Če jočete vsakič, ko zapušča dom, pa čeprav veste, da se vidita že čez nekaj ur, ste definitivno preveč navezani nanj. Obstajajo določene situacije, ki zares izzovejo vaše solze, a ta gotovo ni ena izmed njih. Bodite raje srečni za čudovit čas, ki sta ga skupaj preživela.

Preveč ste ljubosumni. Če vidite vašega moškega z bivšo ali lepo sodelavko, je normalno, da ste ljubosumni. Vendar, če ste ljubosumni, da preživlja čas s svojo družino in prijatelji, pa imate problem. Ljubosumje je pogost pojav v razmerju, vendar mu ne smete dovoliti, da vas preplavi. Če ste pod stresom zaradi ljubosumja ali nevoščljivosti, ste lahko preveč navezani nanj ali pa ste z napačnim moškim v zvezi.

Čeprav je nekaj najlepšega, ko smo navezani na svojega dragega, je včasih to lahko tudi nevarno. Zavedati se morate, da ne morate biti ves čas z njim in naučiti se morate postati srečni, tudi kadar ga ni zraven vas. Torej, ste preveč navezani na svojega partnerja?