Zabava

Združili tradicijo z modernim pristopom

Alesh Maatko
14. 12. 2014, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Za nami je že četrta Petkina nedelja, ko je športna dvorana Hruševec Šentjur znova pokala po šivih.

Čeprav je znano, da se kvintetovske zasedbe pri nas precej pogoste, Ansambel Petka že nekaj let uspešno polni dvorane in navdušuje z izjemno kvaliteto petja in kvintetovskega igranja. Roman, Urban, Aleš, Matjaž in Stane so v teh letih poskrbeli že za cel niz svojih uspešnic, hkrati pa navezali tesne stike z izjemnimi glasbeniki, ki jih je bilo mogoče občudovati tudi na nedeljskem koncertu. Fantje so tokrat želeli združiti tradicijo z modernimi pristopi v glasbi, kar jim je s pomočjo gostov in priredb, ki so jih pripravili, tudi uspelo.

Občinstvo je bilo navdušeno nad kombinacijami, ki so se vrstile na odru – Ansambel Petka je z Modrijani zaigral venček uspešnic Modrijanov, z Navihankami pa venček »ta navihanih«. Oto Pestner je zapel njihovo skladbo Naš si ponos in požel bučen aplavz, seveda pa so tlak v dvorani dvignili tudi legendarni Fantje s Praprotna in Avsenikov tercet. Člani Ansambla Petka so bili ves čas prisotni na odru, kjer se jim je kot presenečenje pridružil tudi izjemen tolkalist Simon Širca. Skupaj so izvedli najbolj glasno skladbo večera, Petkino uspešnico Give me five, s katero so dokazali, da jim je uspelo ravno tisto, kar so si zadali, in sicer da bi bili poslušalci enako navdušeni nad njihovimi izvedbami zimzelenih uspešnic kot nad modernejšim pristopom njihovih lastnih skladb.

In glede na videno in slišano, jim je uspelo. Nazadnje je za humor poskrbel legendarni humorist Vinko Šimek, svoje pa so s plesom začinili še člani folklornega društva Šentjur in tako vsi skupaj združili prijetno s koristnim.