Zanimivosti

Dejstva o varanju: Kdo, kako in zakaj vara

A.P.
14. 12. 2014, 16.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Prešuštniki so ponavadi tisti, ki so s svojim odnosom zadovoljni. Če je žena tista, ki vara, to pomeni konec razmerja.

Dreamstime
Bodite zvesti!

Nima vsak potencial za varanje. Čeprav ne obstaja točna in znanstvena definicija, ki bi opredelila, kdo je prešuštnik in kdaj bo prevaral. Lahko se zgodi, da bo v enem razmerju svojo partnerico prevaral, v drugem razmerju pa ne.

Huje je, če prešuštvuje ženska. Iz nekega razloga prevladuje mišljenje, da moški pogostejše varajo kot ženske, huje pa naj bi bilo, če je prešuštnica ženska. To pa zaradi tega, ker ženske velikokrat prešuštvujejo zaradi izpolnitve svojih emocionalnih potreb. Izključno fizična prevara ali seks pa je tista, ki predstavlja najmanjšo grožnjo odnosu.

Prešuštniki so ponavadi v srečni zvezi. Velikokrat mislimo, da pride do varanja zaradi problemov v razmerju in kar tudi mnogokrat opraviči naše namene. Raziskave kažejo, da je 56% moških in 34% žensk, ki so varali, imelo srečno zvezo, bili so zadovoljni, prevarali pa so zaradi ega in vznemirjenja.

Prevara poveča željo po seksu s partnerjem. Po prevari se pojavijo spremembe v seksualnem življenju, ki je lahko prvi razlog, zaradi katerega lahko posumite, da se z vašo boljšo polovico nekaj dogaja.

Največkrat prešuštvujejo z znancem. Ljudje največkrat spijo z ljudmi, ki jih poznajo; naj bo to kolegica, znanec ali prijatelj. Največkrat pa pride do prevare s sodelavcem, saj preživite skupaj veliko časa. 

Ženske najraje varajo v času ovulacije. Četudi se sliši klišejsko, bo več možnosti za prevaro pri ženskah ravno v času ovulacije, saj je njihov libido povečan.

Ljubitelji rocka večkrat varajo. Raziskava je pokazala, da se lahko večje število moških prešuštnikov kaže tudi v poslušanju glasbe. Največ varajo moški, ki poslušajo rock glasbo.