Zanimivosti

Šefa nagradili s skokom s padalom

am
1. 10. 2014, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lani oktobra je Ansambel Jurčki iz okolice Polhovega Gradca praznoval deseto obletnico delovanja. Od takrat jim presenečenj ne zmanjka.

Vodja zasedbe Boštjan Jurjevčič je bil prijetno presenečen, ko so mu ostali člani, Tomaž, Jure in Tadeja, za darilo podarili polet s padalom. Ker so Jurčki s študijem in igranjem zelo zasedeni, se je izpeljava zelo zavlekla. Tudi prvo septembrsko soboto so igrali na ohceti vse do ranega jutra.

Ko so pospravili še ozvočenje in ga varno pripeljali domov, so se kljub utrujenosti v zgodnjem dopoldnevu zapeljali še proti Dolenjskim Toplicam, saj je bil polet zaradi ugodnega vetra organiziran iz Pogorelca. Kot je povedal Boštjan, je bil zaradi kratkega zaletišča in precej močnega vetra vzlet precej adrenalinski. »Z inštruktorjem sva praktično že podrsala po bližnjem grmovju, nato pa se le začela dvigovati v zrak,« se spominja začetne doze adrenalina vodja Jurčkov.

Skok s padalom mu bo kot ljubitelju adrenalinskih vragolij za vedno ostal v lepem spominu, za kar so poskrbeli tudi njegovi zvesti moralni podporniki, ostali jurčki in lisička, ki so z varnih tal opazovali in fotografirali lahkotno šefovo jadranje v dolino. Sicer pa so Jurčki za letos zaključili s sezono veselic, igranje na obletnicah in porokah pa je še vedno v razmahu. V soboto, 20. septembra, so zaigrali tudi svoji pevki Tadeji, ki je status na facebooku ta dan spremenila v »poročen« in tako večno zvestobo obljubila dolgoletni ljubezni Dejanu.