Zanimivosti

Ti moški so preizkusili, kako zelo bolijo popadki

N.J.
18. 5. 2014, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Težko si je predstavljati, kakšen je občutek ob popadkih in kakšne bolečine ženske doživljajo med porodom. In čeprav so nekateri moški prepričani, da bi oni to prenesli veliko bolj hrabro od žensk, je poskus pokazal ravno nasprotno!

chinanews.com

Na Kitajskem so moškim ponudili možnost, da so na simulatorju porodnih popadkov preizkusili, kako bi sami prenesli to bolečino. Približno 20 moških je prostovoljno sedlo na stol, a na njem niso zdržali niti 30 sekund. Izziv je bil sestavljen iz 10 stopenj bolečine, na lestvici od 50 do 500. Električne impulze so spuščali v trebušni predel moških, da bi prikazali približno bolečino popadkov. Večinoma vsi so po nekaj sekundah že kričali in prosili za prekinitev.

31-letni britanski pevec Iain Inglis, ki dela in živi na Kitajskem, je pri znaku 100 prosil za prekinitev. "To je bila grozna bolečina," je dejal. Drugi prostovoljec Lee Hao, je prikimal: "To je neverjetno. Nisem zdržal več. Zdaj vem, zakaj je žena med porodom kričala, da hoče nekaj proti bolečinam."

Edino en izmed prostovoljcev je zdržal do zadnje stopnje, do znaka 500. "Sem oče trojčkov in hotel sem doživeti bolečino, ki jo je doživela moja žena," je dejal. "In bilo je grozno. Občudujem vse mamice na svetu!" je pristavil.

Organizatorji verjamejo, da s tem preizkusom dokazujejo svetu, kako veličastno delo opravljajo ženske  z rojevanjem. Nenazadnje imajo moški med preizkusom kadarkoli možnost, da prekinejo bolečino, medtem ko pri porodu te možnosti ni. In nekatere ženske rojevanju tudi po 24 ur ali več. Je pa popadek na koncu koncev vseeno le bolečina, ki jo ženska premaga, da na koncu lahko k sebi stisne najlepšo nagrado na svetu - otročka.