Zanimivosti

Dolgo iskal očeta, nato pa izvedel šokantno novico

N.J.
18. 5. 2014, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Soavtor knjige, ki so jo po več mesecih skrivanja pred javnostjo v San Franciscu le izdali ta teden, je dolgo iskal svojega očeta. V knjigi je razkril, da so ga podatki pripeljali do spoznanja, da je njegov oče brutalni morilec, pred katerim je pred desetletji trepetala Amerika.

wikipedia

Njegov oče naj bi bil morilec, javnosti znan kot Zodiac. Ta je pred časom teroriziral prebivalce San Francisca.

Soavtor knjige, ki nosi naslov The Most Dangerous Animal of All (angl. Najbolj nevarna žival izmed vseh), Gary L. Stewart, je sicer posvojenec, ki je želel poiskati svojega biološkega očeta, sledi pa so ga pripeljale do šokantne ugotovitve, da je njegov oče serijski morilec. Gre za zadnjo izmed številnih navedb, kdo naj bi bil slavni Zodiac. A nobena trditev se do sedaj še ni izkazala za resnično.

V knjigi je sicer opisano desetletje dolgo raziskovanje Stewarta, ki preiskuje številne sledi, povezave in namige. S prebijanjem skozi posnetke državnih organov in skozi novinarska poročila, preko pogovorov s sorodniki očeta in njegovimi prijatelji, po pregledu vseh forenzičnih dokazov, Stewart pride do zaključka, da je njegov oče nihče drug kot eden najbolj iskanih serijskih morilcev, Zodiac.  Zaposleni pri založbi, ki je izdala knjigo, je vsebino knjige skrivala pred javnostjo in mediji, poroča New York magazine. 

Stewart je Zodiacovo identiteto potrdil tudi na podlagi skice Zodiaca in policijski sliki njegovega očeta in zatrdil, da so policisti San Francisca vedeli veliko več, kot so pripravljeni priznati.

Zodiac je v 60. in 70. letih sicer ubil 5 oseb in 2 osebi poškodoval na območju San Francisca. Osumljen je za še 4 umore, Tako so ga poimenovali na podlagi številnih skrivnostnih pisem, ki jih je pošiljal novinarjem in policistom. Vselej je bil korak pred njimi in do danes ga še niso ujeli