Zanimivosti

Pijančevanje jo je stalo rok in nog!

M.J.
16. 4. 2014, 07.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

19-letna Alyssa Lommel je lanskega 7. decembra pretirava s pitjem. Namreč napila se je in v takšnem stanju obležala kar devet ur zunaj, pri temperaturi -17 stopinj Celzija. Njena telesna temperatura je padla na 26 stopinj, kar je le nekoliko nad mejo, pod katero neha biti srce. Roke so ji v tem času odtekle toliko, da so bile trikrat bolj debele kot običajno.

Facebook

Potem, ko so jo našli v Duluthu v Minnesoti, je kar tri tedne preživela v komi. Zdravniki so ji morali odrezati roke, da so s tem oblažili ozebline in pospešili kroženje krvi, prav tako pa so ji morali 'odpreti' trebuh, da so pljuča dobila prostor za delo.

»Vsi smo se bili pripravljeni posloviti od nje,« je rekla njena mama Teri Lommel, no samo štiri mesece kasneje pa Alyssa pa normalno hodi, prav tako pa ji niso več potrebni posebni čevlji za zaščito kože. Amputirali so ji pesti in stopala na obeh rokah in nogah. Za ličenje in hranjenje pa uporablja pomagala, dela pa lahko na računalniku na dotik.

Alyssa trenutno živi v hiši svojih staršev v St. Cloudu, v bodoče pa načrtuje, da bo odšla na Fakulteto Minnesota Duluth, kjer bo študirala psihologijo in sociologijo. Sprva je Alyssa skrivala svoje amputirane ude pred javnostjo, sedaj pa se je s tem sprijaznila in tega ne počne več.