Slovenija

Minister za obrambo Jakič na obisku v Afganistanu

STA/N.J.
16. 4. 2014, 07.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Minister za obrambo Roman Jakič z delegacijo, v kateri sta tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič in generalni direktor direktorata za obrambno politiko Primož Šavc, je danes na enodnevnem obisku pri pripadnikih 20. kontingenta Slovenske vojske, ki sodelujejo v operaciji Isaf v Afganistanu.

slovenskavojska.si

V Afganistanu, kjer Slovenska vojska na misiji sodeluje že od leta 2003, je trenutno 20. kontingent, ki je naloge prevzel konec septembra lani. Največ slovenskih vojakov je nastanjenih v bazi Arena v Heratu.

Poglavitni namen obiska je seznanitev s širšimi razmerami v Afganistanu, aktivnostmi slovenskega kontingenta in razmerami, v katerih ta deluje. Namen ministrovega obiska je tudi izkazati podporo in pohvalo slovenskim pripadnikom za odgovorno, predano in uspešno izpolnjevanje nalog v tej zahtevni operaciji, so danes sporočili z ministrstva za obrambo.

V okviru obiska se bo minister srečal s pripadniki Slovenske vojske. Na sedežu poveljstva Isaf se bo srečal s poveljnikom operacije, generalom Josephom Dunfordom in namestnikom poveljnika operacije, generalpodpolkovnikom J. G. Lorimerjem ter z visokim civilnim predstavnikom Nata v Afganistanu Mauritsom Jochemsom ter afganistanskim ministrom za obrambo Bismilahom Hanom Mohamadijem.