Zanimivosti

Ideje za zmenke: od 0 do 100 evrov

Katarina Štular
25. 3. 2014, 20.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za vas smo pripravili nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali pričarati zaljubljeno pravljico. In še namig: na zmenek se odpravite v soboto. Tako namreč svetujejo ameriški raziskovalci, ki so odkrili, da je to najboljši dan za zmenek. Najslabši pa je ponedeljek, zato se zmenkom v ponedeljek raje izognite.

Thinkstock

S PRAZNO DENARNICOSVEŽE: Bolšji trg

Obiščita kraj, kjer še nikoli nista bila. Odpravita se na tržnico in uživajta v barvah ali pa naj vaju pot zanese kam drugam. Morda res sovraži nakupovanje, toda izlet na bolšji trg ga bo skoraj zagotovo navdušil. Ko se bosta z roko v roki sprehajala med stojnicami z vsemi mogočimi nenavadnimi rečmi, boste morda spoznali tudi njegovo nežnejšo plat, ko bo obujal spomine ob starem avtomobilu ali se navduševal nad starinskimi ploščami.

ROMANTIČNO: Kuhajta z YouTubom

Za zmenek ne potrebujeta nujno drage večerje v restavraciji. Predstavljajta si ga v obliki izziva. Tako si zamislita, da bosta kuhala drug za drugega samo iz sestavin, ki jih imata v hladilniku. Eden naj naredi glavno jed, drugi sladico. To bo pravzaprav svojevrsten, zabaven podvig, ob katerem bosta neizmerno uživala. Namig: pri kuhanju določenih sestavin in receptih naj vam pomaga YouTube, kjer najdeta pravo zakladnico idej, vezanih na določeno živilo.

Ste za sveže, romantično ali aktivno?

AKTIVNO: Turista za en dan

Glede na letni čas se lahko odpravita na sprehod, začneta s prvimi opravili na vrtu ali pa se podata na bližnji hrib. Zraven seveda ne pozabita na fotoaparat, s katerim bosta ovekovečila svoj zmenek. Čaj in piškote imejta s seboj. Če vama je lažje, se lahko igrata tudi zmenek 'turista za en dan'. Sprehodita se po domačem ali študijskem mestu in sledita namigom iz turističnih vodnikov. Tako bosta spoznala mesto, poleg tega pa bosta imela več kot dovolj časa za klepet.  

ZA 20 EVROVSVEŽE: Pokušanje vin

Če še nikoli tega nista počela skupaj, je skrajni čas, da se odpravita na pokušanje vin v eno od vinskih kleti ali barov po Sloveniji. Da bosta ostala znotraj finančnih okvirov, se na pokušino odpravita v bližino. V Ljubljani pokušanje vin najdeta na primer v Dvornem baru ali eVinu, v Slovenskih Konjicah odlično degustacijo ponuja Zlati grič, v Goriških brdih pa naj vaju prepričajo številni vinarji s svojimi vini, med katerimi so tudi Movia, Dolfo, Iaquin in drugi. Na Ptuju vaju čaka Pullus, na Primorskem pa Vina Koper. Možnosti je precej, tako da o njih pobrskajta po spletu in izberita tisto, ki vaju bo prepričala.

ROMANTIČNO: Živalski vrt in vožnja s čolnom

Koliko časa že nista obiskala živalskega vrta? Se tudi vidva tega ne spomnita? Potem bo izlet kot nalašč za obisk živali in njihovo razpoloženost v tem letnem času. Ker so vstopnice precej poceni, vama bo ostalo dovolj še za romantično vožnjo s čolnom po Zbiljskem jezeru in uživanje ob popoldanski kavi.

AKTIVNO: Bovling, biljard ali karting

Bovling je odličen način, da ugotovita, kako zelo tekmovalna sta. Ni pomembno, ali sta v tem dobra ali ne, zagotovo se bosta odlično zabavala in nasmejala. Ena igra skupaj z izposojo čevljev vaju ne bo stala več kot sedem evrov, tako da si lahko privoščita več iger ali pa preostanek denarja namenita za pijačo. Odlična izbira je tudi biljard, kjer se bosta skupaj učila veščin zamahovanja s palico, lahko pa se odpravita tudi na najhitrejši zmenek, na karting.  

ZA 50 EVROVSVEŽE: Plesni tečaj

Naj vajin zmenek traja dlje. Glede na to, da bosta v svojo zvezo vnesla nekaj novega, je prav, da se vpišeta na tečaj plesa ali na tečaj katere koli stvari, ki vaju veseli in bi jo rada izboljšala skupaj. Tako le poglejta pri ponudnikih kuponov, kjer najdeta tečaje po znižanih cenah. Za petdeset evrov se na tečaj lahko podata oba.

ROMANTIČNO: Masaža v dvoje s penino ali obisk nove restavracije v mestu

Ponudniki storitev svoje tretmaje že ponujajo po znižanih cenah. Zato svojemu dragemu privoščite razvajanje z veliko začetnico. Tako razvajanje v dvoje s penino in masažo dobite že za manj kot 50 evrov, samo malce morate pobrskati po spletu. Mi vam priporočamo, da si ponudbe ogledate na www.dajmanj.si, www.kahani.eu, vsipopusti.si ali pa na kakšni od drugih strani. In če sta morda naklonjena gurmanskemu razvajanju? Nikar ne zamudita obiska nove restavracije v mestu. V Ljubljani sta ta trenutek najbolj priljubljeni TaBar, kjer strežejo prigrizke in vino, in Rodizio do Brasil. Sta ju že obiskala?

AKTIVNO: Celodnevni izlet čez mejo

Kdaj sta nazadnje obiskala kakšno mestece ali si privoščila izlet v neznano? Prava izbira za to se morda skriva v kakšni lokaciji, kjer sploh še nista bila ali pa že dolgo časa nista bila. Če sta spontana, lahko na slepo izbereta sosednjo državo, kamor se bosta podala. Italija vabi z obiskom Benetk (www.comune.venezia.it), Hrvaška vaju bo očarala z Istrsko Toskano, kot pravijo romantičnemu mestecu Motovunu (www.motovun.hr), Avstrija vaju bo prepričala z Minimundusom (www.minimundus.at) ali obiskom čokoladnice Zotter (www.zotter.at), Madžarska pa vaju vabi z Blatnim jezerom in glavnim mestom (balaton.gotohungary.com). Torej, se upata podati na 'roadtrip'? Ker bo največji zalogaj plačilo goriva, priporočamo, da si malico vzameta s seboj.  

ZA 100 EVROVSVEŽE: Večerja v temi

Spet novost, ki je morda še nista preizkusila, pa lahko z njo svojega dragega očarate tako, da ga bo sezulo! Na zmenku vas namreč ne bo gledal, ampak vas bo lahko le vonjal. Privoščita si večerjo v temi, posebno kulinarično pustolovščino, kjer se bosta res lahko predajala kulinariki. Zakaj v temi? Ker bosta ostala brez besed, pomemben je samo užitek, ki ga občutita ob hrani in kozarcu dobrega vina, pomemben je okus, vonj, zvok. Prepustita se občutkom in kulinariki. Več o večerji v temi pa na www.origano.si/vecerjavtemi/.

ROMANTIČNO: V Hotel Triglav Bled

Hotel Triglav Bled smo izbrali zato, ker so v hotelu ravno v tem času pripravili prav posebno ponudbo za pare, Spomladanski zmenek. Tako bo vajin zmenek trajal kar dva dneva, ki bosta polna razvajanja in romantike. Za ta denar bosta namreč v Hotelu Triglav Bled prejela nočitev z zajtrkom za dve osebi z najlepšim pogledom na Blejski otok. Za piko na i pa so poskrbeli za mega razvajanje, saj bosta v hotelu lahko ostala cela dva dneva. Naslednji dan vaju namreč čaka pozni odhod iz sobe (do 16. ure), tako da bosta imela dovolj časa še za obisk hotelskega centra za dobro počutje. Uživala bosta v savnah in hotelskem bazenu, to pa je že vključeno v ceno. In zakaj smo izbrali ravno Hotel Triglav? Ker je hotel nagradila tudi stran TripAdvisor kot enega od najbolj romantičnih hotelov v Sloveniji. Več na www.hoteltriglavbled.si. Dodaten bombonček: Če bosta v Hotelu Triglav Bled imela pri sebi najnovejšo številko revije Eva, vaju bo v sobi pričakala tudi ohlajena penina ob dobrodošlici.

AKTIVNO: Tečaj kuhanja na Akademiji Jezeršek

Prijavita se na tečaj kuhanja in se naučita nove veščine. Ravno v tem času na Akademiji Jezeršek poteka tečaj priprave potice, ker pa tečaji potekajo čez vse leto, smo prepričani, da bosta našla nekaj za svojo dušo tudi vidva. Več o urniku tečajev si lahko ogledata na www.jezersek.si/akademija/kuharski-tecaji/, kjer se lahko prijavita na enega od tečajev, ki vaju bo najbolj prepričal. Cena tečaja je približno 40 evrov na osebo, tako da vama bo po končanem tečaju ostalo še nekaj denarja za kulinarično razvajanje v Dvoru Jezeršek.