Zanimivosti

Živali bežijo! Se res približuje konec sveta?!

K.S.
25. 3. 2014, 16.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na stotine bizonov, ki brezglavo bežijo … Nič nenavadnega, boste rekli … A kaj, če vam povemo, da ti bizoni bežijo iz parka Yellowstone, pod katerim se skriva najbolj nevaren vulkan na Zemlji? Najbolj nevaren pa zato, ker bi njegov izbruh pomenil konec življenja na Zemlji … Vsaj takšnega, kakršnega poznamo.

Če bi prišlo do izbruha, bi se življenje na Zemlji za vedno spremenilo, sploh v Ameriki, kjer bi več kot meter debela plast prahu prekrila vsaj polovico ZDA.

Pred nekaj leti sta dva ameriška znanstvenika svetu predala grozljivo novico: vulkan pod Yellowstonskim parkom naj bi bil kar 2,5 krat večji kot so sprva domnevali znanstveniki in raziskovalci. Pod Yellowstonom se tako skriva prava tempirana bomba, ki bi lahko ves svet pognala v smrt in temo!

Zadnji izbruh vulkana naj bi bil pred 640.000 leti

Nekateri znanstveniki so mnenja, da je vulkan tik pred izbruhom. Redno opravljajo razne meritve, ki naj bi nakazovale, da se pod zemljo res nekaj dogaja.

Arhiv Svet24

Kar pa je najbolj zaskrbljujoče je dejstvo, da so se živali iz parka začele obnašati zelo nenavadno. Skrbniki parka so pred kratkim posneli brezglavo bežanje bizonov, ki park zapuščajo kar po glavni cesti. »Na stotine bizonov dobesedno beži,« je medijem povedal eden od zaskrbljenih 'rengerjev', ki se boji, da je to znak, da se pod zemljo nekaj dogaja.