Zanimivosti

Kam po vrtno orodje in vrtne pripomočke?

Sašo Avramovič
16. 3. 2014, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

S prihodom toplejših dni bomo tudi vrtnarji zavihali rokave in poprijeli za delo. Pred tem pa bo, če vseh vrtnarskih pripomočkov še nimamo doma, treba obiskati katero izmed trgovin, ki ponujajo vrtnarska orodja (grablje, lopate, motike …), zemljo, rokavice in podobno. Preverili smo ponudbo in cene v štirih trgovinah.

Profimedia

V Merkurjevih trgovskih centrih najdemo veliko pripomočkov za delo na vrtu, od ročnega orodja do zemlje, gnojil ... Kot so nam sporočili iz Merkurja, največ tovrstnih izdelkov prodajo ravno v pomladnih mesecih. Oglejmo si nekaj najcenejših izdelkov. Trenutno so recimo kupcem na voljo cenejše grablje, po znižani ceni 9,62 evra. Tudi prekopna lopata je trenutno na voljo po znižani ceni (10,79 evra), motike pa stanejo od 9,99 evra dalje. Vrtnarske škarje so denimo na voljo po ceni od 2,99 evra, vrtne rokavice pa po ceni 1,09 evra. Sicer pa vrtni program v tem času vključuje številne akcije in ugodne ponudbe v veliko kategorijah izdelkov.

MERKUR

grablje 9,62 EUR

motika 9,99 EUR

vrtne rokavice 1,09 EUR

 

SPAR IN INTERSPAR

grablje 9,99 EUR

zemlja (50 l) 3,99 EUR

vrtne rokavice (2 para) 2,99 EUR

 

MERCATOR

grablje 7,99 EUR

prekopna lopata 10,99 EUR

vrtne škarje 2,99 EUR

 

TUŠ

mala lopata + grablje 1,69 EUR

škarje za obrezovanje 3 EUR

vrtne rokavice 0,99 EUR

Tudi v trgovinah Spar in Interspar imajo v sezonskem času v redni ponudbi široko izbiro vrtnega orodja, gnojil, zemlje itd. Iz Spara Slovenija so sporočili, da se glavna sezona nakupov tovrstnih izdelkov začne marca in traja nekje do konca aprila. Oglejmo si še nekaj njihovih najcenejših izdelkov. Grablje ali motiko lahko kupimo že za 9,99 evra, za najcenejšo »navadno« lopato pa bomo denimo odšteli 12,99 evra. Cene zemlje pa so od 3,99 (50 litrov) do 7,99 evra (40 litrov). V ponudbi ne manjkajo niti škarje; komplet dvojih škarij je na voljo že za 4,99 evra. Najcenejše rokavice (komplet 2 parov) pa stanejo 2,99 evra. Sporočili so nam še, da v svojih trgovinah v tem času običajno izvedejo dve večji akciji; prva se je začela v začetku marca, druga pa sledi aprila.

Tudi v hipermarketih in izbranih supermarketih Mercator so s ponudbo izdelkov za vrt pohiteli, začeli so že konec februarja. Iz Mercatorja so nam sporočili, da prodaja izdelkov za vrtnarjenje sicer dosega izrazit vrhunec v obdobju marec-maj, a se vrhunec sezone »prilagaja« tudi vremenskim razmeram. V ponudbi najdemo izdelke za ureditev vrta in balkonov, vrtno orodje, drobne pripomočke za vrtnarjenje … Vrhunec prodaje lahko kupci pričakujemo med 21. marcem in 20. majem, ko bodo na 11 lokacijah po Sloveniji (Ljubljana, Koper, Velenje idr.) ob Mercatorjevih centrih postavljeni vrtni centri s pestro ponudbo omenjenih izdelkov, dopolnila pa jih bo ponudba balkonskega cvetja, sadik in podobnega. Že zdaj pa se lahko za nakup pripomočkov, ki jih potrebujejo vrtnarji, odločimo v specializiranih trgovinah M-Tehnike. Najcenejše grablje stanejo 7,99 evra in najcenejša prekopna lopata 10,99 evra. Vrtne škarje lahko kupimo že za 2,99 evra, prav toliko stane tudi najcenejša univerzalna zemlja (50 litrov).

Po trgovinah je ponudba vrtnih orodij in pripomočkov res pestra.

Tudi v trgovinah Tuš je na voljo pestra ponudba izdelkov za vrtna in vrtnarska opravila. V njihovi ponudbi najdemo vse od škarij za obrezovanje žive meje, vrtnih rokavic, seta za vrt, ki vsebuje malo lopato in grablje, pa do zemlje, različnih gnojil in semen ter pripomočkov za zalivanje in drugih praktičnih pripomočkov. Omenimo nekaj najcenejših izdelkov. Kot so nam sporočili iz Tuša, je denimo set male lopate in grabelj na voljo že za 1,69 evra, škarje za obrezovanje žive meje za 3 evre in vrtne rokavice za 0,99 evra.

Cen vrtnarskih pripomočkov po trgovinah ne moremo med seboj primerjati, vseeno pa smo v okvirčkih zbrali najugodnejše cene posameznih izdelkov v naštetih trgovini.