Zanimivosti

Tragična izpoved 15-letnega devičnika

N.J.
16. 3. 2014, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

'Prvič? Želim si, da bi bilo z dekletom, v katerega bi bil zaljubljen, ne pa z prvo, ki bi se mi obesila okoli vratu,' pravi 15-letnik, ki se boji izgubiti devištvo z vrstnico, saj te grozijo z javnim linčem.

leggo.it

15-letni Mattia je zaupal, da se, tako kot večina njegovih sošolcev in prijateljev, v primerjavi z dekleti počuti zelo neenak. Kot pravi, se, v nasprotju z dekleti, ki iščejo svoj prvi seks in to tudi javno razglašajo, med fanti zadeva odvija povsem drugače. Mattia si je nedavno menda želel videti svoje bivše dekle. "Vsa opita je hodila naokoli in glasno spraševala,  če kdo želi, da mu ga povleče," se spominja. "Videti jo v takem stanju je bilo grozno, izjemno žalostno." A tu se zgodba ne konča.

"Bili so štirje fantje in dve punci, vsi stari 16 let, ki so imeli pravo orgijo. Moja 14-letna nekdanja punca se jim je naenkrat pridružila ... Prijatelji so me odpeljali stran, strla mi je srce in žalostno je bilo gledati jo v takem stanju." Kot pravi 15-letnik, težava ni bil le alkohol."To je storila, da bi jo opazili, ker je vedela, da so starejši. Saj sem v bistvu pričakoval ... Punce se nastavljajo vsakemu, ki pride mimo. Vseeno pa me je prizadelo."

Mattia ni tipičen najstnik. Alkola ne uživa na hektolitre, ne kadi in je še devičnik. "Punce poskušajo pri meni, ampak nočem, da je prvič kar ena, Želim si, da bi bilo nekaj posebnega, s punco, v katero bom zaljubljen." Kot še dodaja, je imeti odnos s tako najstnico zelo stresno. "Itak ne vemo, kako točno se seksa ... Če bi šel z en tako punco v posteljo in ne bi bilo vredu ...Bilo bi zelo ponižujoče. N bi še niti prišel iz sobe, ko bi ona že pisala sporočilo prijateljicam in jim povedala, kaj se je dogajalo. Opišejo vsako podrobnost, potem pa ti dajo oceno, ali si se dobro odrezal ali ne. To je res izziv in vrstniki so, tako kot jaz, prestrašeni in zaskrbljeni." Dekleta jih namreč nato preimenujejo v 'ne zna seksati', 'tip z majhnim' ipd. Kot je še pojasnil, so dekleta danes tista, ki naredijo prvi korak, ki med poljubom začnejo z roko gnesti mednožje. "Mi, fantje, smo slabše podučeni o oralnem seksu, zato raje ne reskiramo." Kot še pravi, se mu zdi pri vsem tem najbolj žalostno to, da se dekleta sploh ne cenijo.