Zanimivosti

Naredi sama: škatla za nakit

Tjaša Kokalj
4. 3. 2014, 16.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Izdelajte dodatek, kamor lahko pospravite ves nakit, saj je škoda, da leži skrit po predalih.

Tjaša Kokalj

Prava modna inštalacija bo dala prostor vašemu nakitu, da zadiha in se predstavi, pa še lep dodatek za vaše stanovanje bo!

Potrebujete

- lesene škatle različnih velikosti,
- pištolo za vroče lepljenje,
- zeleno in vijolično barvo v pršilu,
- nekaj lesenih okraskov,
- kljukice in ostale dodatke, na katere boste obesili nakit.

Postopek izdelave

Škatle najprej razporedimo v dinamično celoto, saj si bomo tako lažje predstavljali, kako bo bil videti končni izdelek. Označimo si, katera škatla bo katere barve, in nato nadaljujemo z barvanjem škatel in lesenih okraskov.

Ko se les posuši, vklopimo pištolo za vroče lepljenje in začnemo lepiti kljukice ter ostale dodatke, ki bodo držali naš nakit. Kot kljukice smo za držanje uhanov uporabili kar same nastavke za uhane, prav tako za ogrlice. Za prstane lahko naredite majhne predale, ki jih obložite z vato, medtem ko lahko za držalo sončnih očal uporabite nastavke za prstane. Zapestnice pa nanizajte na lesen valj, ki ste ga prej pobarvali na želeno barvo.

Ko ima vsaka škatla svojo funkcijo, je čas, da jih zlepimo skupaj v želeno modno inštalacijo, ki smo si jo zamislili že na začetku. Dodamo še nekaj dekoracije v obliki lesenih okraskov in – končano! Zdaj lahko obesite najljubše kose nakita in škatlo za nakit ponosno pokažete, lahko jo položite na omaro ali pa celo obesite na steno.