Promet

Danes bodo številne zapore cest po državi

STA/M.J.
4. 3. 2014, 16.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in galerijo Moste proti Karavankam posledice prometne nesreče odstranjene.

Dars

Promet je povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč ter na samih mestnih vpadnicah.

V predoru Karavanke je zaradi del promet urejen izmenično enosmerno. Med 23.uro in 4.30 so predvidene popolne zapore, razen z nedelje na ponedeljek.

Do jutri bodo zaradi pustnih prireditev zaprte številne ceste in trgi po Sloveniji. Danes do 17. ure je zaprta Partizanska ulica v Slovenski Bistrici, do 16.30 pa je zaprta Titova cesta v Postojni.

Zaradi del je v Pivki na Snežniški cesti zaprta cesta Pivka - Ilirska Bistrica čez Knežak. Obvoz za osebna vozila je predviden po lokalnih cestah, za tovorna vozila pa po glavni cesti Pivka - Ribnica - Ilirska Bistrica.

Zaradi poplavljenih cestišč so zaprte ceste Rakov Škocjan - Unec, Unec - Planina in Planina - Laze. Zaprte so tudi nekatere ceste na poplavnih območjih.

Na odstavnih pasovih avtocest je zaradi popravil poškodovanih varovalnih ograj občasno oviran promet. Voznike opozarjajo na povečano nevarnost živali na cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si