Zanimivosti

"Zaradi marihuane sem boljša mama"

T. P.
16. 12. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Jacqueline Patterson iz Kansas Cityja ima cerebralno paralizo. Bolezen ji povzroča velike bolečine in ji otežuje vlogo mame. Da bi lažje komunicirala s svojimi štirimi otroki, uživa marihuano, za katero pravi, da ji zelo pomaga.

screenshot

»Kadim, da bi lahko bila mama, kakršno si otroci zaslužijo. Imam čudovite otroke. Biti dobra mati je zame najpomembnejša stvar na svetu,« pravi. Vsakič znova, ko si Jacqueline privošči dim marihuane, tvega, da bo ostala brez skrbništva nad štirimi otroki. Marihuana je legalno medicinsko sredstvo v 20 ameriških državah, le v Missouriju, kjer živi Jacqueline z družino, ne. 

Marihuana je legalno medicinsko sredstvo v 20 ameriških državah, le v Missouriju, kjer živi Jacqueline z družino, ne. 

Preden pokadi marihuano, Jacqueline komaj govori. Po uporabi ji besede v hipu stečejo brez težav. Ko je videla, kako dobro ji dene, je marihuano začela kaditi brez slabe vesti. »Pomaga mi, da lažje govorim, počutim se bolj mirno, ne hitim, lahko nadzorujem mišice, ki jih sicer ne morem. Tudi na pogled sem videti boljša, saj ne delam smešnih grimas,« pravi in dodaja, da se je rodila s cerebralno paralizo, težko govorjenje pa je ena najhujših stigmatizacij, ki si jih je izmislil bog. »To je zelo ponižujoče. Desna stran mojega telesa je bolj slabotna od leve, medtem ko je desna roka vedno napeta. Celo otroštvo sem se borila z bolečinami, ker nisem mogla premikati mišic.«