Zanimivosti

Splet preplavila vest, da je Janez Janša umrl

17. 11. 2013, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Uporabniki Facebooka v tem času množično delijo povezavo, kjer piše, da je Janez Janša umrl. Pri novici, ki se širi po priljubljenem družabnem omrežju je še pripisano: Novica, ki je dvignila na noge vso Slovenijo!

 

Lažna vest se širi prek Facebooka!

A ne nasedajte, če ste opazili, da je kakšen od vaših prijateljev delil to povezavo, raje ne klikajte, ker bo 'okužila' tudi vaš profil. Dejstvo je, da če le kliknemo na ponujeno povezavo, se ta začne širiti po našem Facebook profilu. Na našem zidu pa se pojavi posodobitev stanja, na kateri piše, da smo povezavo delili – pa čeprav je nismo. Da se boste lahko izognili podobnim lažnim novicam, ki bodo potem preplavile vaš Facebook profil, bodite pozorni na spletne naslove, kot je ta: secure.fejsapp.com.

Janez Janša je seveda živ in to je le lažna novica, podobna tisti, ki je pred meseci pokopala hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića. Tudi takrat se je novica širila na podoben način.

Ljudje smo seveda radovedni in mnogi kliknejo na take šokantne novice. Janez Janša je torej na srečo živ in zdrav, neokusna povezava pa je zgolj nemaren računalniški virus, ki ga raje ne klikajte.