Svet

S topom nad sosede

S.R.
17. 11. 2013, 10.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tudi to je eden izmed načinov za razreševanje težav s sosedi. Moški iz mesta Kiantone (zvezna država New York) je namreč spor s sosedom reševal kar s topom.

Brian J. Malta je na bližnje hiše streljal z repliko topa iz ameriške državljanske vojne. Verjeli ali ne, s premori je Brian z baražo nadaljeval kar osem dni. Na koncu je bilo sosedom vsega dovolj in so poklicali policijo, ki je v sredo, 13.11. Briana aretirala in mu zasegla top. Na srečo je Brian v top naložil samo smodnik, ne pa tudi krogel, zato velike nevarnosti za sosede ni bilo. Je pa bilo vse skupaj zelo glasno. Proti 52-letnemu Malti so vložili tri obtožnice za nadlegovanje in tri obtožnice za grožnje, trenutno pa je na prostosti, saj je plačal dobrih 2.000 evrov varščine.

In zakaj se je Brian sosedov lotil s topom? Tega okrožni šerif Joseph A. Gerace ni želel izdati saj naj bi šlo za zasebno zadevo. Sicer v zvezni državi New York prebivalci top lahko posedujejo povsem legalno, a Brianu so ga vsaj do obravnave zasegli. Se pa šerif Gerace v svoji 34-letni karieri ne spomni, da bi kdaj zasegel top.

Brian in njegova žena Valeria sta sicer velika zagovornika pravic, ki jima jih zagotavlja ameriška ustava. Pred leti sta šla celo na sodišče, ker nista smela snemati sestankov vaškega sveta. Tožbo sta dobila, pripadla jima je tudi odškodnina. je imel pa Brain na sodišču precej težav, ker menda ''preveč govori''.