Zanimivosti

Burja gasilca premetavala po zraku kot lutko

M.J.
12. 11. 2013, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mario Tomšić iz Virovitice je glavni junak posnetka, v katerem ga je moč videti, kako skupaj z delom strehe leti po mestu. Njegovo letenje po zraku pa je posledica močne burje, ki je v teh dneha pihala pri naših južnih sosedih. No, skromni Mario pa je dejal, da je se vse odvilo v delčku sekunde.

Youtube

Posnetek, ki prikazuje 'letečega' gasilca iz Rijeke kako poskuša ukrotiti zlomljen del strehe, je hitro postal senzacija na družabnih omrežjih in tudi na YouTubu, kjer si ga je ogledalo že skoraj pol milijona ljudi. Heroj na posnetku je gasilec Mario Tomšić iz Virovitice, ki službuje v Ini.

V telefonskem pogovoru za enega izmed hrvaških medijev je dejal, da mu bo njegovo dežurstvo v Rijeki ostalo v trajnem spominu. Tako je opisal dramatični trenutek: »Vse se je zgodilo v trenutku, kolega je odšel, a veter je prišel. Čeprav na posnetku izgleda vse skupaj dokaj dramatično, se mi na srečo ni zgodilo nič. Ti veliki kosi strehe so leteli po mestu in s tem grozili prebivalcem. In da bi zaščitila ljudi in vozila, sva s kolegom stopila nanjo, da je veter ne bi ponovno odnesel. V nekem trenutku je kolega odšel po vrv, s katero bi kos privezala, ravno v tem trenutku pa je zapihal veter in me skupaj s streho zabrisal v steno,« je dejal na srečo nepoškodovani Mario.