Zanimivosti

Sanja se je poročila z mrtvim fantom Igorjem!

T.P.
11. 11. 2013, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Načrtovala sta poroko in skupno prihodnost, a so se vsi načrti podrli v trenutku, ko je Igor nepričakovano umrl. Globoko žalujoča Sanja ga ne more preboleti, zato se je odločila, da se bo kljub temu, da ga ni več med živimi, poročila z njim.

Globoko žalujoča mladenka Sanja Seke je presenetila z nenavadno odločitvijo, da se poroči s svojim preminulim fantom Igorjem.

V Srbiji je vzbudila pozornost komaj 21-letna Sanja iz Šida (Vojvodina), ki se je odločila za skrajno nenavaden ljubezenski korak. Pripravila je namreč poroko, na kateri se je poročila s svojim pokojnim fantom Igorja. Na poroko je prišla v belem, kot se za nevesto spodobi, Igorja, ki je pri 29 letih zaradi srčnih težav nepričakovano umrl leta 2011, pa je zamenjala večja lutka – maneken, oblečena v njegovo obleko.

Sanja pravi, da je bila poroka dokaz močnih čustev, ki jih še vedno goji do svojega pokojnega fanta, kateremu je posvetila tudi knjigo. »Kako zbrati pogum in narediti poroko brez prisotnosti ljubljene osebe? Obleči se v belo in stopiti pred oltar sam, brez prisotnosti matičarja? Ta pogum se imenuje ljubezen, boj za osebo, ki je ni več na tem svetu, a jo še vedno ljubiš do kosti,« pripoveduje Sanja svojo nevsakdanjo zgodbo.  

Igor je bil moj princ

»Z Igorjem sva se leta 2009 spoznala sredi ulice, ko sem ga naključno zadela s torbico. Med nama se je vse začelo kot v filmu. Potreboval je precej časa, da je prišel do mene, ker sem bila vedno v nekem svojem svetu. Kasneje mi je povedal, da je že ob prvem srečanju takoj vedel, da sem jaz tista, o kateri je sanjaril,« se spominja 21-letnica. »Skupaj sva bila skoraj dve leti, skupaj sva nameravala preživeti celo življenje. Načrtovala sva zaroko, poroko … Vedela sem, da je on moj princ, in niti v najhujših morah si nisem mogla zamisliti, da me bo tako hitro zapustil.« Igor nikoli ni bil bolan, zato je njegova smrt šokirala tako njegovo družino kot prijatelje.

Oživljam ga s pisano besedo

Kmalu po tistem, ko sta se zaljubila, je Sanja začela pisati knjigo, ki jo je posvetila svojemu najdražjemu. »S knjigo sem mu želela izraziti svojo veliko ljubezen, a sem bila žal prepozna. Polovico knjige sem napisala pred njegovo smrtjo, drugo polovico pa po njej. Igor je zame sveti človek in ga oživljam skozi besedo,« razlaga žalujoča Sanja, ki je knjigo poimenovala Ingvarr (nordijsko poreklo imena Igor).

 

Nevesta v belem, svati v črnem

Poroka je bila 28. oktobra letos, na njej so se zbrali člani Sanjine družine, ki so bili oblečeni v črno, in nekaj Igorjevih sorodnikov, vendar pa njenega očeta in njegovih staršev ni bilo. Vse skupaj je bilo zanje preveč boleče.