Zanimivosti

Tasmanski tiger še obstaja?

J.P
6. 11. 2013, 20.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zadnji tasmanski tiger, imenovan Benjamin, je v ujetništvu umrl leta 1936. Vseeno pa nekateri zanesenjaki verjamejo, da žival še ni izumrla. Obstajala naj bi možnost, da žival še živi v nekaterih pogozdenih območjih Tasmanije. Čeprav že štiri desetletja uradno velja za izumrlega, sta se dva britanska znanstvenika, dr. Chris Clark in Richard Freeman, odpravila iskat tasmanskega tigra.

Pridružila naj bi se posebni odpravi pod vodstvom Mika Williamsa, ki ga je že začela iskati. Williams pravi, da poročila o zapažanju izumrlega tigra tudi sedemindvajset let po tistem, ko ga je tasmanska vlada razglasila za izumrlega, še prihajajo, vendar niso našli dovolj prepričljivega dokaza o njegovem obstoju.

Iztrebili so ga Evropejci.

Zavedajo se, da bodo ljudi lahko prepričali le s kvalitetnimi posnetki, zato so poskrbeli potrebno opremo, prevažali pa se bodo z dvema namenskima voziloma na štirikolesni pogon. Tasmanski tiger naj bi avstralsko prst tlačil do pred dva tisoč leti, ko naj bi tam izumrl. Obdržal pa se je na Tasmaniji, vsaj dokler niso tja prišli Evropejci. Ti so žival lovili zaradi njenega krzna, vse dokler niso od nje ostala samo še občasna zapažanja v odročnejših predelih Tasmanije.