Zanimivosti

Modna oblačila, ki varujejo pred streli

J.P.
23. 10. 2013, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podjetje iz Bogote v Kolumbiji se je specializiralo za modna oblačila, ki varujejo pred streli in napadi z nožem. Jakna te vrste naj bi bila odporna na strele s strelivom različnih kalibrov, menda celo na .44 Magnum.

Zaščitna oblačila, naprodaj v osemnajstih državah, so nosili nekdanji predsednik Venezuele Hugo Chaves, španski princ in filmski igralec Steven Seagal. O stilskih oblačilih, odpornih na strele, sta Miguel Caballero in John Murphy začela razmišljati že na univerzi. Začela sta s kevlarjem, ki pa se ni izkazal za zadovoljivega, zato sta izdelek izboljšala. Kako, ne povesta. Murphy je od takrat podjetje zapustil, Caballero pa še naprej oblikuje zaščitna oblačila, ki so videti dobro in so prijetna za nošenje. Cvetoče podjetje oblikuje vrsto oblačil, ki pa jih morajo preizkušati zaposleni sami. Na ta način zagotavljajo kvaliteto svojega proizvoda.

Kot razlaga Caballero: ''Če hoče nekdo delati zame, mora verjeti v naš izdelek. Toliko, da se pusti ustreliti. Seveda v zaščitnih oblačilih.'' Zdaj so na vrsti zaščitna oblačila za otroke.