Zanimivosti

Ravnateljica oškodovala šolo

P.R.
1. 10. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekdanja ravnateljica Osnovne šole Milana Begovića v Vrlici je obtožena zlorabe položaja in oškodovanja šole v višini 100 tisoč kun (13.131,46 evrov).

os-mbegovica-vrlika.skole.hr, ThinkSTock

Županijsko državno tožilstvo v Splitu Dunjo Turudić obtožuje, da si je izplačevala potne stroške, čeprav je živela v isti soseski, kot je omenjena osnovna šola. Včeraj se je začelo sojenje, na začetku katerega je Turudićeva izjavila, da se ne počuti krive in se zato tudi izrekla za nedolžno. Ni sicer zanikala, da si je izplačevala potne stroške, vendar je zatrdila, da ni storila ničesar nezakonitega. Kot zatrjuje, ne živi v Vrlici, kjer naj bi imela stalno bivališče, temveč v Kninu. Med preiskavo so medtem vse izprašane priče, razen šolske računovodkinje, potrdile, da so ravnateljico videle v stanovanju v Vrlici. Obramba pa je včeraj predložila še odgovore nekaterih prič, ki niso bile zaslišane med preiskavo.

os-mbegovica-vrlika.skole.hr, ThinkSTock
OŠ Milana Begovića Vrlica

Predvidevajo, da bodo govorile v korist obtoženi. Državno tožilstvo je preverilo, kolikšna je poraba elektrike v stanovanju ravnateljice, ki ga ima, kot je omenila, v Kninu. Ugotovili so, da je bila poraba majhna, predvsem v zadnjih mesecih tako imenovanega inkriminiranega obdobja pa povsem zanemarljiva. Dolgoprsti ravnateljici očitno ne kaže dobro. Tudi zato, ker poleg podatkov o porabi električne energije tožilstvo razpolaga tudi s podatki o uporabi mobilnega telefona obtožene. Ti kažejo, da je večino klicev Turudićeva opravila iz Vrlice, iz Knina pa naj bi klicala le petkrat. Obtožena ravnateljica je sicer že v pokoju, v katerega je šla le mesec dni pred vložitvijo obtožnice. Če bo tožilstvo uspelo dokazati zlorabo položaja, ga zagotovo ne bo preživljala v termalnih zdraviliščih.